Laporta: Nem tettünk ajánlatot Henryért

FIZETÉSEMELÉS TÖBB JÁTÉKOSNAK

Ma délelõtt Joan Laporta elnök ismét a sajtó elé áll, s miután hivatalosan bemutatta a kézilabdacsapat két legutóbbi igazolását, Igor Vorit és Joan Canellast, a futballcsapat került szóba. A klubelnök beszélt az esetleges fizetésemelésekrõl, valamint Thierry Henry korábban megemlített megvásárlásáról is.

Az újságírók természetesen kíváncsiak lettek volna egy újabb Sandro Rosellrõl szóló nyilatkozatra, de Laporta errõl már nem volt hajlandó beszélni. Ez egy olyan téma amit már lezártam, a klub az eddiginél nagyobb nyugalommal dolgozik tovább” – mondta Laporta, majd elõbb Rijkaard maradásáról, késõbb a kulcsjátékosok megtartásáról szólt. A madridi sajtó szerint ugyanis a Frank Rjkaard összeveszett Samuel Eto’óval, aki nehezményezte a tréner döntéseit a bajnokság végén. Ezt azonban cáfolta a klub.

„Teljes a bizalmunk Rijkaard irányában. Minden képessége megvan ahhoz, hogy edzõ legyen, melyet már meg is mutatott. Több játékos van, akiknek megígértük, hogy változtatunk a szerzõdésük anyagi kondícióin, s ehhez tartjuk magunkat. Nem áll szándékunkban, hogy elengedjük bármely fontos játékosunkat, így Samuel Eto’ót sem kívánjuk eladni.”

Az elnök nem utolsósorban beszélt Thierry Henryról is, és jókora meglepetést okozott azzal a kijelentésével, hogy tagadta a korábbi ajánlatról szóló híreket. Azonban Laporta nyilatkozata egy taktika része is lehet, s egyáltalán nem biztos, hogy a vezetést nem érdekli a francia csatár. „A Barca nem tett semmiféle ajánlatot Henryért. Az természetes, hogy a technikai stáb jó véleménnyel van róla, de nagyon elégedettek vagyunk a jelenlegi csapatunkkal is” – hûtötte le a kedélyeket Laporta. „