Ronaldinho duplázott a canarinhában

Csak az eredmény volt jó

Az eredményt tekintve kiválóan sikerült a brazil válogatott Chile elleni fellépése, Svédországban, mert a barátságos találkozón a sárga-kékek 4-0-s diadalt arattak.

Az eredmény azonban csalóka, a ‘selecao’ egyáltalán nem játszott olyan látványosan, mint azt például a brazil közvélemény elvárná, csupán hatékony volt a kapu elõterében. A brazilok elsõ gólját máris Ronaldinho szerezte tizenegyesbõl a 16. percben, majd Kaká toldotta meg az elõnyt a 30. minutumban. A második félidõben sem kellett sokat várni az újabb gólra, Ronaldinho a 49. percben szabadrúgáshoz jutott, s 25 méterrõl laposan, védhetetlen csapást mért a chilei kapura. A kegyelemdöfést már a hatvanadik percben megkapták a piros-kékek, mert Juan az ötösrõl bevette a kaput, de ezt megelõzõen már Kaká is betalálhatott volna. Ronaldinho végig pályán volt a mérkõzésen.

Brazília-Chile: 4-0 (2-0)
Göteborg, Ullevi Stadion
30.000 nézõ
Vezette:
Espen Bernsten (norvég)

Brazília: Julio César, Alves, Lucio, Juan, Gilberto, Gilberto Silva (Dudú, 77′), Robinho, Elano (Mineiro, 46′), Kaká (Diego, 79′), Ronaldinho, Fred (Vagner Love, 77′).

Chile: Bravo, Vargas, Fuentes, Von Schwedler (Navia, 46′), Figueroa, Maldonado, Sanhueza, González (Iturra, 79′), Fernández (Valdivia, 46′), Jiménez (Tello, 78′), Suazo.

Gólok:
1-0, 16′, Ronaldinho (büntetõ); 2-0, 31′, Kaká; 3-0. 49′, Ronaldinho; 4-0, 60′, Juan.