Messi ügy van. Megoldják?

Luis Enrique gyenge a Barça öltözõjéhez? | A kapitányok békítenek

Nehéz lenne tagadni, hogy Lionel Messi és Luis Enrique edzõ között mély szakadék alakult ki mostanra az õszi idõszak eredményeképpen, és a kérdés csak az, hogy vissza lehet-e kormányozni ezt a normális mederbe.

Messi szemszögébõl minden bizonnyal csak a jéghegy csúcsa volt a Real Sociedad elleni kispad, feltehetõen problémás számára, hogy a tréner látszólag koncepció nélkül kísérletezik, kiszámíthatatlanul készül a legnagyobb meccsekre, de jó eséllyel akad más is, amirõl a közvélemény még nem tud. Van innen visszaút? Képes Luis Enrique ismét Messi kegyeibe kerülni? Mert ha nem, garantált, hogy hamarosan, legkésõbb a szezon végén véget ér a barcelonai pályafutása. Luis Enriquéé, nem Messié.

Messi a san sebastiani meccs után gyomorrontásra hivatkozva kihagyta a csapat nyílt edzését, de kedden, a csapat szünnapján megjelent a Ciutat Esportivában, illetve még hétfõn a Facebookon írt sajnálkozó üzenetet, hogy nem lehetett ott a közönséggel a nyílt tréningen. Az indokról ráadásul éppen Xavi mondta el napokkal ezelõtt egy kötetlen interjúban, hogy a gyomorrontások a foci világában gyakran csak kifogások.

Messinek már a január 2-i edzésen volt vitája nyíltan Luis Enriquével, a vasárnapi vereség után pedig a tréner bizalmasával, a csapat pszichológusával került összetûzésbe.

A probléma adott, Messi nélkül az idei Barcelonának semmi esélye egyik fronton sem. Természetesen messze nem optimális, hogy az argentin egyfajta kiskirályként uralkodik a csapaton belül, de legalább ennyire baj, hogy a jelek szerint Luis Enrique egyáltalán nem tudja kezelni a sztárokat. Az a megoldás, hogy ezt követõen Luis Enrique vizsgálatot kezdeményezett volna Messivel szemben, egyértelmûen azt mutatja, a vezetõedzõ nem kifejezetten tudja kezelni a sztárok garmadáját, és nem azok felé a megoldások felé indulna el, amelyek a csapat szempontjából hosszú távon hasznosak.

Ha igazak a kiszivárgott hírek, akkor Luis Enriquét csak a csapat három kapitánya, Xavi, Iniesta és Busquets beszélték le a vizsgálat ötletérõl, és szerdán õk próbálnak majd közvetíteni közöttük.