Az Espanyol nyerte a Katalán Szuperkupát: 1-0

Sok fiatal bemutatkozhatott | Korai gól | Mathieu megsérült

Az Espanyol nyerte meg a Katalán Szuperkupát azt követõen, hogy kedden este 1-0-ra gyõzni tudott a Barcelona ellen a Tarragonában rendezett mérkõzésen. A Barcelona tartalékosabban, több B csapathoz tartozó fiatallal állt fel, és még így is irányította a meccset, ám a támadások befejezéséhez nem igazán maradt benne kreativitás és lendület.

Caicedo 9. percben szerzett gólja döntött, amiben erõsen benne volt a kezdõként játszó, ám késõbb megsérülõ Mathieu is. Reyes labdájával gyorsan fordult le Caicedo, nem úgy Mathieu, aki azonnal lépéshátrányba került, és már sem Masip kapus, sem a többi védõ nem tudott menteni.

Hamar vezetett tehát az Espanyol, ezt követõen a Barcelona uralta a játékteret, járatta a labdát és igyekezett támadni, de az Espanyol a saját térfelén már nagyon hatékonyan tördelte a játékot, nem engedte kibontakozni a támadásokat. A teljes képhez hozzá tartozik, hogy a meccs ritmusa nem volt kifejezetten magas, és érezni lehetett, hogy senki nem fog igazán megszakadni ezért a kupáért.

A Barcelona rendhagyó felállásban lépett pályára, de akadtak többen is, akik lehetõséget kaptak a felnõtt keretbõl. Így az említett Mathieu – akinek azért nem tûnik súlyosnak a vádlisérülése -, a középpályán André Gomes és Denis Suárez, a támadósorban Arda és Alcácer.

A fiatalok közül illik kiemelni a jól teljesítõ két szélsõ védõt, Nilit és Mosiést és középen Marlont. A legveszélyesebb barcelonai lehetõség talán Denis Suárez távoli lövése volt, de ezt is védeni tudta Roberto. A Barcelonának komoly problémát jelentett, hogy Alcácer nagyon egyedül volt középen, nem tudtak megfelelõen besegíteni neki a társak, és az Espanyol védekezése jól mûködött Demichelis és Diego Reyes révén.

A kupa az Espanyolé, arra ettõl függetlenül jó alkalom volt a meccs, hogy Luis Enrique lássa élesben több ígéretes, fiatal játékosát.

FC Barcelona – RCD Espanyol: 0-1 (0-1)
Tarragona, Nou Estadi de Tarragona
12.810 nézõ
Vezette:
Estrada Fernández

FC Barcelona: Masip; Nili, Marlón, Mathieu (José Antonio Martínez, 54′), Moisés (Palencia, 71′); Carbonell (Sarsanedas, 76′), André Gomes, Denis Suárez; Aleñà (Mújica, 81′), Alcácer, Arda Turan (Jesús Alfaro, 71′).

RCD Espanyol: Roberto; Victor Álvarez, Diego Reyes, Demichelis, Duarte; Marc Roca (Fuego, 79′), Melendo (Martín, 83′), Salva Sevilla, Reyes (Víctor Sánchez, 68′); Jurado; és Caicedo (Gerard Moreno, 63′).

Gól: Caicedo (9′).