Alba: „Minden megfordult a fejemben”

A szélsõ Barcelonában akar maradni | Pár hete még elégedetlen volt

Az FC Barcelona spanyol szélsõje, Jordi Alba az elmúlt évekhez képest idén elveszítette a vitathatatlan kezdõtagságát a csapatban, ám a legutóbbi hetekben ismét neki szavazott bizalmat Luis Enrique a kulcsmeccseken. Alba elismerte, hogy megfordult a fejében a távozás gondolata, de most már teljesen elégedett a helyzetével.
Egyértelmû, hogy minél többet játszol, annál jobb a helyzeted. Szerzõdés köt a klubhoz. Mindig is az volt a célom, hogy itt futballozzak, és még hosszú évekig a Barçában szeretnék játszani. Nem beszéltem senkivel az elmúlt hónapokban, de egy futballista mindig játszani akar, én pedig nem kaptam meg mindig a lehetõséget. Nem volt szükség arra, hogy magyarázatokat keressünk. Lényeg a lényeg: most már ismét megkapom a lehetõséget. Szeretnék duplázni az idén.”
Átgondolta a helyzetét a szerkezetváltáskor
„Ilyen szituációkban természetes, hogy minden megfordul a fejedben. Az, hogy nem játszottam folytonosan, egy új dolog volt a számomra, ehhez nem szoktam hozzá, de mindenképp segített, hogy fejlõdjek, és hogy érettebb legyek. A szerkezetváltás nagy hatással volt a helyzetemre, többé-kevésbé tetszett is, de egyébként sem volt mit tennem, el kellett fogadnom.”