Rajtol a bizalmatlansági indítvány

Benedito kikérte a papírokat | 5 napon belül kezdõdik az aláírásgyûjtés

Agustí Benedito korábbi elnökjelölt pénteken reggel tiszteletét tette a klub irodáinál, ahol hivatalosan is elindította a bizalmatlansági indítványát a klub elnöksége ellen. A vállalkozó kikérte az aláírások gyûjtéséhez szükséges íveket, amelyet a klubnak 5 munkanapon belül kell a rendelkezésére bocsájtania.


Benedito ezt követõen a sajtónak elmondta: „Ez a klubvezetés különösen rosszul csinált mindent. Bartomeunak le kellene mondania, beszámíthatatlanul teszi, amit tesz. Nagyon jelentõs intézményi válság elõtt állunk.”

„Szerintem van 40-50 ezer olyan socio, aki egyet ért velünk. Most már csak az szükséges, hogy õket lelkesítsük, és hogy aláírják az ívet nekünk. Ha a sociók akarják, elérjük a célunkat.”

Azok, akik szeretnék elérni az elnökség távozását, a jelenlegi pillanatnál aligha találhatnának jobbat. A klub a nyáron elveszítette Neymart, jelentõs problémák vannak az utánpótlás nevelésben, az átigazolási politikában, a játékosok megbecsülésében, és általánosságban a sportszakmai tervezés nem áll a helyzet magaslatán.

Beneditóék malmára hajtja vizet, hogy három hazai mérkõzés (Espanyol, Juventus és Eibar) is beleesik abba a 14 napos periódusba, ami a rendelkezésükre fog állni, illetve még a Girona elleni idegenbeli meccs alkalmával is lehet gyûjteni, hiszen ezt a meccset is Katalóniában játsszák. Ez idõ alatt körülbelül 16.500 aláírást kell összegyûjteni, ahhoz, hogy a bizalmi szavazást ki lehessen írni.

A bizalmi szavazáson pedig kétharmados többséget kell elérnie az elnökséget elmozdítani akaróknak ahhoz, hogy Bartomeu és csapata elhagyja a posztját. Benedito már ennek figyelembe vételével mondta, hogy szerinte 40-50 ezer ember kész arra, hogy szavazzon az elnökség ellen, de korábban bõvebben is nyilatkozott a reményeirõl.