Messi kilőtte Argentínát a vb-re

Mesterhármas Ecuador ellen | Egyenesen ágon ott lesznek Oroszországban

Lionel Messi megmentette Argentínát attól a kudarctól, hogy esetleg lecsússzon a 2018-as világbajnokságról miután a dél-amerikai selejtezõk utolsó játéknapján három gólt lõtt Ecuador ellen, amivel gyõzni is tudott a csapat 3-1-re idegenben.

Az argentin együttes vb-re való kijutása hosszú ideje kérdéses volt, hiszen a válogatott jó ideje csak szenved, akcióból közel egy éve nem szerzett gólt. Most Ecuador ellen sem indult sokkal jobban, a hazaiak már 40 másodperc után gólt szereztek, amivel még távolabb kerültek a céltól, hogy egyenes ágon, vagy legalább pótselejtezõk árán kijussanak a világbajnokságra.

Ez alkalommal azonban más volt a forgatókönyv, Di María sokat segített Messinek az elõkészítésben, a Barcelona 10-ese pedig elemében volt, és ezúttal már jöttek a gólok is. Az elsõ félidõ végén már 1-2 volt az állás, majd a második félidõben még egyszer betalált Messi.

A meccs eredményétõl függetlenül Argentínának arra is szüksége volt, hogy a többi mérkõzés eredménye kedvezõen alakuljon a számára, például, hogy Brazília gyõzze le Chilét, ami azt jelenti, hogy a chilei válogatott, mely a legutóbbi két Copa Américát megnyerte, még a pótselejtezõs helyet sem csípte el.