Piqué reagált a Wanda füttykoncertjére

A portugál Figóhoz hasonlóan befogta a fülét a szurkolóknak üzenve

Gerard Piqué a katalán függetlenségi népszavazást illetõen vállalt álláspontja valamint a Real Madriddal szembeni nyílt rivalizálása miatt csaknem közutálatnak örvend Spanyolországban. Az Atlético elleni mérkõzésen a Wanda Metropolitano közönsége is megtalálta a játékost, ám Piqué sem maradt adós a válasszal. 
A Wanda lelátóin szinte mindenhol megjelentek a spanyol zászlók, a katalán védõt pedig a mérkõzés egésze során kifütyülték, ahányszor csak beleért a labdába. Természetesen nem volt ez másként a bemelegítéskor sem, ahol Piqué szintén kapott hideget-meleget a hazai drukkerektõl.
A világbajnok hátvéd azonban nem tûrte teljesen szó nélkül a történteket, és amikor a csapattal bevonult az öltözõbe, hogy készülõdjön a meccs kezdetére, a két fülét befogva reagált a személyét támadó füttykoncertre. A gesztus ugyanaz, amit használt Luis Figo 2002-ben, amikor is az elsõ mérkõzésén játszott már a Real Madrid játékosaként a Camp Nouban a Barcelona ellen.
Amint az közismert, Figónak rendkívül ellenséges hangulatban kellett pályára lépni akkor Barcelonában. A jelentése egyébként nagyjából annyit jelent, hogy nem érdekeltek, és nem fogtok kizökkenteni. A mozdulat történelméhez még hozzátartozik, hogy Figo gesztusa után még ugyanebben az idényben Rivaldo is hasonlóan befogta a füleit, amikor a góljaival hozzásegítette a Barçát egy 2-2-es döntetlenhez Madridban.