Ancelotti: „Nem érdemeltünk vereséget”

Carlo Ancelotti a 2-1 arányban elvesztett El Clásico után nyilatkozott a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Elégedett volt csapata játékával, véleménye szerint győzelmet érdemeltek volna. Asensio leshelyzetből szerzett góljával kapcsolatban elmondta, hogy vannak kétségei az esettel kapcsolatban és sokkal jobbnak tartja a világbajnokságon alkalmazott leshelyzet technológiát. A Madrid trénere elmondta, hogy bár most csalódott a csapata, minden sorozatban felveszik a kesztyűt és jól akarják zárni a szezont.

A Barcelona 12 ponttal vezeti a bajnokságot

„Kiegyensúlyozottabban teljesítenek nálunk.”

A változtatások

„Nagy hátrányban voltunk a mérkőzés előtt, most még rosszabb a helyzetünk. A felállás ugyanaz maradt, csak más karakterű játékosokat állítottunk be. Nachonak volt egy sárga lapja, ezért jött helyette Mendy. Rodrygót azért cseréltem be Kroos helyére, hogy segítse a támadásokat. Végül lecseréltem a három középpályást, hogy energikusabbak legyünk. Semmi újdonság nem történt, a változtatások pedig jót tettek. Ez egy megnyert mérkőzés volt.”

Ezek a változtatások lendületet hoztak

„Az első félidő után értelmetlennek láttam cserélni, mert minden jól működött. A 70. perc tájékán már több lendületre volt szükség.”

Az öltözői hangulat

„Nagyon fájó ez a vereség, szomorúak vagyunk, de büszkék lehetünk a mai játékunkra. Ezzel a teljesítménnyel biztos nyerünk valamit a szezon végén.”

Ez a vereség elbizonytalaníthatja a csapatot

„A szuperkupát követően volt bennünk kétely, de ma nem. Egy nehéz pályán remek teljesítményt nyújtottunk. Nem érdemeltünk vereséget.”

Leshelyzet

„Jó mérkőzést játszottunk, az elsőtől az utolsó percig és azért nem nyertünk, mert volt egy leshelyzetünk, amivel kapcsolatban vannak kétségeink. Kételyekkel utazunk vissza Madridba.”

Kérdéses volt a les?

„A világbajnokságon sokkal egyértelműbb volt a helyzet, itt maradtak kérdések. Les volt? Nem tudom. A „semi-automated” rendszer egyértelműbb volt.” (A „Semi-automated offside technology” egy, a katari világbajnokságon használt rendszer, mely a játékvezetőket segíti a leshelyzetek megítélésében. A rendszer 12 speciális nyomkövető kamerát használ, amivel nem csak a labdát követik, de rögzítik minden egyes játékos mozgását és helyzetét, testük 29 pontján, így a nehezen megítélhető szituációkban pontos képet kapnak például a „belógó” végtagokról, az átadások pillanatában. Mindemellett a katari világbajnokság hivatalos meccslabdájába, az Al Rihlába beszereltek egy inerciális mérőegységet (IMU) is. Ez az érzékelő másodpercenként 500-szor küldi el a labda helyzetét a videószobába, amivel rendkívüli pontossággal állapítható meg az elrúgás pillanata – a szerk.)

Qatar World Cup to employ semi-automated offside system for accurate decision making - Fast Company Middle East | The future of tech, business and innovation.

A Barça kiegyensúlyozottabb

„A januári időszak sokba került nekünk. A világbajnokság után nehezen találtuk a formánkat, de most már rendben vagyunk és mindent megteszünk, hogy jól zárjuk a szezont.”

Nagy a hátrány a bajnokságban, prioritások

„Az elsődleges, hogy a soron következő mérkőzésekre jól felkészüljünk és, hogy jól zárjuk a szezont. Nagyon büszkén tekintek vissza erre a mérkőzésre, mert a játékunk jó volt és a cserék is jól szálltak be. Minden sorozatban felvesszük a kesztyűt és magabiztosak leszünk.”

Vinícius

„Figyelembe véve, hogy Araújo fogta, aki remek játékos, szerintem jól teljesített. Több párharcuk is volt, amikből sokat megnyert.”