Vermaelen vagy Lenglet kezd a Wembleyben?

Umtiti eltiltott | Ki kezd a Wembleyben, Vermaelen vagy Lenglet?

Samuel Umtitinek a PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen elkövetett buta hibája és kiállítása után Ernesto Valverdének módosítania kell a csapata védelmén a következő BL-meccsre, amit a Wembleyben fognak lejátszani a Tottenham Hotspur vendégeként.

A katalánok október első hetében Angliába fognak utazni, hiszen jön a Spurs elleni csoportrangadó a Wembley stadionban. Mauricio Pochettino együttesének kettőzött erővel kell játszania, hiszen a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában nyertes állásból szenvedett vereséget az Inter otthonában. A Barçánál azonban biztosan hiányozni fog a kezdőcsapatból Umtiti, miután két sárga lapot gyűjtött be a PSV elleni mérkőzésen.

Az eddig látottak alapján magabiztosan mondhatnánk, hogy a francia világbajnok első számú helyettese Clément Lenglet, akit ezen a nyáron mintegy 36 millió euróért szerződtetett le a Barcelona a Sevilla csapatától. A Spanyol Szuperkupa-döntőben a kezdőben találta magát a játékos, és van már BL-rutinja is, hiszen az andalúziai együttesben játszott már a Liverpool, a Manchester United és a Bayern München vendégeként is.

Valverde azonban joggal bízhat Thomas Vermaelen tapasztalatában is, aki az elmúlt szezonban húsz mérkőzésen lépett pályára, és jól teljesített, amikor Gerard Piqué vagy Umtiti nem állt rendelkezésre. Nem mellesleg a karácsonyi El Clásicón a Bernabéu stadionban is a belga hátvéd kezdett annak ellenére, hogy már Umtiti is felépült a sérüléséből.

A kérdés tehát adott, ki lesz Gerard Piqué párja a Wembleyben, Vermaelen vagy Lenglet?