Közeledik Dembélé visszatérése…de kétséges a BL-szereplése

A Barcelona edzésein most már rendre megjelenik Ousamane Dembélé, még akkor is, ha a francia egyelőre külön edzésmunkát végez, és  nem dolgozhatott együtt a társaival. Arra azonban megbízható jóslatok egyelőre nincsenek, hogy mikor léphetne pályára legközelebb tétmeccsen.

Tény, hogy fél évnyi rehabilitáció után nem áll távol a visszatéréstől Ousmane Dembélé, ám a francia támadó esetében egyelőre lutri, hogy mikor lehet olyan állapotban, hogy pályára is lépjen. A támadó kórtörténetét ismerve inkább az a valószínű, hogy nem fog vele kockázatot vallani a Barcelona a Napoli ellen és még egy esetleges továbbjutás után azt követően sem, mert a legapróbb sietség is végzetes lehet vele kapcsolatban. Dembélének teljes ínszalag szakadása volt a jobb combjában februárban, ez 6 hónapos rehabilitációt jelentett akkor, ami pont a napokban telik le.

Esetében azonban figyelembe kell venni azt is, hogy a soron következő meccsek mind óriási tétért, felfokozott iramban játszódhatnak le, nem lesznek bemelegítő meccsek. Ez pedig így nem a legideálisabb terep egy súlyos sérülés után. Dembélé november óta nem játszott meccset, mert az akkor elszenvedett sérülése után februárban újra megsérült, még azelőtt, hogy újra pályára léphetett volna.

Ha viszont felépül a francia, az is előfordulhat, hogy a Barcelona megpróbálja eladni a soron következő szezont megelőzően, tehát szeptember folyamán. Ez független is lehet attól, hogy pályára lép-e a BL-ben.