Mindenki negatív koronavírusra, a Barça már a Napoli ellen készül

 Visszatért az edzésekhez a bajnoki szezont követő mini-vakáció után a Barcelona első csapata, hogy készüljön a másfél hét múlva esedékes Bajnokok Ligája folytatásra. A BL-ben a Napoli ellen kezd a Barça jövő szombaton, ha sikerrel veszi az akadályt, várhatóan a Bayern München ellen folytatná a negyeddöntőben.

Az edzéseket azt követően folytathatta a Barcelonából minden játékos kedden nap közben, hogy a hétfőn elvégzett koronavírus tesztek mindenki esetében negatív eredményt hoztak. Beteg tehát nincs egy sem a szünet után sem, de egy hiányzó azért akad, akire senki nem számított.

Arthur Melo nem jelent meg hétfőn a Ciutat Esportivában, mint kiderült el sem indult vissza Brazíliából, és már nem is szeretne játszani a Barcelonában. Az átigazolása értelmében a jövő szezonban már a Juventus játékosa lesz, de addig még papíron teljes jogkörű tagja a Barçának. Ettől függetlenül a játékost láthatóan nem igazán érdekli már eddigi klubja, és inkább vakációzna a nyár további szakaszában.

Ellene fegyelmi eljárást indított a Barcelona, később dől el, hogy miként alakul a szerződése lezárása vagy esetleges büntetése, de jó eséllyel vele már akkor sem számolna már Quique Setién, ha hirtelen megérkezne, miután az elmaradása a demotiváltság jeleit mutatja.

Rajta kívül mindenki más ott volt a csapat edzésén, így a sérüléssel bajlódó francia játékosok, Griezmann, Lenglet és Umtiti is. Közülük az első kettő visszatérése várható a Napoli elleni mérkőzésig, Umtiti esete már bonyolultabb. Szintén edzett Dembélé, az ő esetével külön írásban foglalkozunk.

A Barcelona szerdán folytatja az edzéseket már a Napoli ellen készülve.