Egyelőre nem várható, hogy ne a Camp Nouban játsszák a Barça – Napolit

Csütörtökön számos média beszámolt arról, hogy az UEFA hivatalosan információkat kért a Generalitat de Catalunyától, azaz a Katalán Kormánytól, hogy tudnak-e továbbra is garanciákat adni a Barcelona -Napoli BL-nyolcaddöntő lejátszására. 

A kérdés azért merülhetett fel, mert Katalóniában határozottan rossz irányt vett a koronavírus terjedése, újra sok megbetegedést regisztrálnak mind Barcelonában, mind más katalóniai területeken. Az UEFA ezért kért információkat a kormány egészségügyért felelős osztályától, különösen a sportolók egészségére vonatkozóan.

Az azonban egyelőre nem várható, hogy a meccset ne tudnák a Camp Nouban lejátszani, legalábbis a RAC-1 információi alapján az egészségügyért felelős vezetők véleménye az, hogy probléma nélkül, a főszereplők védelmét garantálva meg tudják majd rendezni a meccset. A végső döntés is majd a Generalitat kezében lesz, ha még rosszabbra fordulna Barcelonában a helyzet, de egyelőre mindenki úgy látja, hogy minden óvintézkedés betartásával zárt kapuk mögött rendben le lehet játsszani a mérkőzést.