Dembélé visszatérése közel van, de mégis mennyire?

Szerdán részben már a csapattársaival edzett

Ousmane Dembélé közel hat hónapot hagyott ki sérülés miatt és szerdán részben már a csapattársaival edzett. Azonban ennek ellenére nagyon nehéz megjósolni, hogy a francia mikor játszhat legközelebb tétmérkőzésen, és az is elképzelhető, hogy ebben a szezonban vagy soha nem látjuk már Barcelona mezben.

Dembélé egy héttel ezelőtt már elkezdte a felkészülést az augusztus 8-i Napoli elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágójára, de ekkor a lába nem bírta jól a terhelést és kellemetlenséget érzett – a rehabilitációja is lelassult így. Szerdán már egy csoportban a csapattársaival edzett, ami feltétlenül jó jel, azonban ez a tény sem ad biztos okot arra, hogy képes lesz majd játszani a soron következő találkozókon.

A fiatal francia teljes felépülése hat hónapot vett igénybe és ez lassan véget ér. A Dembélét megoperáló orvos, Lasse Lempeinen is féléves kihagyást jósolt, miután elvégezte az orvosi beavatkozást. „A sérülés a combizom felső részén található. A jobb oldali sérülés többet követelt rehabilitációban és nagyobb is volt, mint a baloldali, amit 2017-ben már megoperáltam. Becslésem szerint a felépülési idő hat hónap lesz.”

Összességében Ousmane Dembélé visszatérése nagyon közel van, de senki sem tudja megmondani, hogy pontosan mennyire. Az szinte biztos, hogy a 23 esztendős játékos a Napoli ellen nem állhat majd a csapata rendelkezésére, és egyelőre egy esetleges Napoli elleni továbbjutás után is nehéz lenne elképzelni, hogy Lisszabonban visszatérhetne, magyarán hogy kockáztatna vele a Barcelona.

***