Messi az öltözőfolyosón: “Ne legyünk hülyék, van két gól előnyünk”

Élénken él még a Barcelona játékosok fejében, hogy mi történt Liverpoolban és Romában, és nyerő helyzetből nem szeretnének még egyszer párharcot veszíteni. Most a Napoli ellen ha teljesen nem is tartották be a megbeszélteket a játékosok, nagyobb baj nem történt.

Az öltözői eligazítás után, de még a pályára visszatérés előtt szólt a társaihoz először Messi, és az ő szavait aztán kiegészítették más veterán játékosok.

“Keményen nekünk fognak jönni. Ne legyünk hülyék! Van két gól előnyünk, ne legyünk hülyék! Nyugodtan kell játszanunk” – mondta Messi, majd rögtön rákötött a szavaira Luis Suárez is.

“Ne nehezítsük meg a saját dolgunkat, ne zavarodjunk meg. Nyugodtan fogunk játszani, nyugodtan fogunk játszani, és nyolcat is rúgunk nekik” – mondta az uruguayi.

Ez utóbbinak nem sok realitása volt a második félidőben, de a nyugalom kétségtelenül teljesült, nem kapkodott a Barcelona. Majd a védők is igyekeztek olyan tanácsokkal ellátni a többieket, ami segíthet elkerülni a kapott gólokat.

“Amikor visszaszerezzük a labdát és visszajátszunk, akkor ne adjuk oda a kapusnak” – jelezte Jordi Alba.

“Ne zárjunk vissza, ne tömörüljünk be a tizenhatoson belülre” – tette hozzá még Piqué, a szándék szerint elkerülve azt, hogy a Barcelona védekezésre rendezkedne be. Ez a valóságban azonban nem annyira teljesült, a Napoli tudott kidolgozni helyzeteket, és a Barcelona játékfelfogása bár a nyugalomra épült, hiányzott a támadó mentalitás, a gólra törekvő játék. Ellenben a Napoli tudott akciókat indítani és el is jutott Ter Stegen kapujáig.

Feltehetően sokkal hosszabb ideig lenne szükség nagyon jó játékra a Bayern München ellen, hogy a Barcelona végig meccsben legyen a győzelemért.