Generalitat: zárt kapus lesz a Barça – Fradi

Csütörtök délutánra biztossá vált, hogy a magyar szemmel különleges Barcelona – Ferencváros Bajnokok Ligája mérkőzésen nem lehetnek majd nézők október 20-án, kedden. Erről nem a Barcelona, hanem a katalán kormányzat döntött.

A Barça korábban elküldte már a Generalitatnak a protokoll javaslatát, mely mindössze 1.000 néző beengedését irányozta elő erre a találkozóra, majd 10.000 nézőt a Dinamo Kijev ellen, és a stadion befogadóképességének maximum 25 százalékát a Juventus ellen.

A katalán kormány képviseletében nyilatkozó Alba Vergés és Dr. Josep Maria Argimon lehetetlennek minősítették egymástól független nyilatkozataikban az elképzelést.

“Jelenleg nem vagyok ennek a pártján. Nehezen tudnám elmagyarázni ezt követően, hogy amíg az éttermeknek és a bároknak zárva kell tartaniuk a következő 15 napban, addig a Camp Nout kinyitjuk. Még ha csak 1.000 emberről van is szó a Camp Nouban, ahol tudnának távolságot tartani egymástól. De sokkal inkább számít a belépés és a kilépés pillanata. Nem ez lenne az a kép, amit szeretnék látni.”

“A jelenlegi helyzetben szinte elképzelhetetlen, hogy lehessen közönség. A jövőt nem láthatjuk előre, az majd a helyzettől függ, hogy a szezon során miként lesz, de október 20-ra tekintettel ez lehetetlen.”

A Barcelona-  – Ferencváros meccshez hasonlóan a Real Madrid elleni jövő hétvégén esedékes Clásico is zárt kapuk mögött kerül megrendezésre a Camp Nouban.