Frenkie de Jong, Koundé, Lewandowski, Pedri és Raphinha se térnek vissza a Sahtar Donyeck ellen | MECCSKERET

A Sahtar Donyeck elleni BL-meccs kerete

Szerdán 18.45-kor lép pályára az FC Barcelona a Sahtar Doneck ellen a Montjuïc stadionban a BL-csoportkör harmadik fordulójában. Xavi Hernández kihirdette a meccskeretet, amelyet a klub közleményben adott ki a hivatalos honlapján. A katalán edző kénytelen lesz az ifikre hagyatkozni, ugyanis egyetlen sérült kulcsjátékos visszatérésére se számíthat…

Talán Pedri visszatérésében lehetett legjobban reménykedni, ugyanis vele kapcsolatban már mi is megírtuk, hogy amennyiben a Sahtar ellen perceket kap, úgy valószínű, hogy már a 28-i El Clásicón is láthatjuk őt a pályán. Nos, jelenleg úgy fest, hogy egyik mérkőzésen se fog pályára lépni, legalábbis szerdán biztosan nem.

Lewandowski maga mondta el, hogy nem fog kockáztatni, Frenkie de Jong, Koundé és Raphinha pedig hetekig pihenőre kényszerülnek. Baldé és Lamine Yamal esetében az állapotukról beszámoló cikkünk születésekor nem beszélhettünk súlyos sérülésről, ők az előző meccseken is játszottak.

Öröm az ürömben, hogy a vasárnap győztes gólt szerző Marc Guiu-t sikerült a nevezni a BL-keretbe, így akár ő is pályára léphet, illetve Héctor Fortnak és Cubarsínak is megadathat az esély erre — ők egyébként Magyarországon jártak az U17-es EB-n tavasszal, Guiu pedig majd utazik Indonéziába az U17-es vb-re, ami november 10-től december 2-ig fog tartani. A szabály ilyenkor az, hogy ha valakit a ‘B’ listára szeretne felvenni a klub, akkor annak a játékosnak 2002 január 1-jén vagy azután születettnek kell lennie, és a 15. születésnapja óta két éven át játékra jogosultnak kell lennie az UEFA-nál történő regisztráció időpontjáig – ami legfeljebb a mérkőzés előtti nap éjfélt jelenti.

Tanuljuk meg a nevét: Guiu – FC Barcelona-Athletic Club: 1-0 (0-0)

A keret tagjai

Ter Stegen, João Cancelo, Balde, R. Araujo, Iñigo Martínez, Ferran Torres, Iñaki Peña, João Félix, Christensen, Marcos Alonso, Romeu, Gündoğan, Astralaga, Lamine Yamal, M. Casadó, Fermín, Cubarsí, Aleix Garrido, Marc Guiu és Héctor Fort

Hiányzók/sérültek

Koundé, Sergi Roberto, Raphinha, Frenkie de Jong, Pedri, Lewandowski és Gavi (utóbbi eltiltott)