„Arnáiz? A jövőben sokat segíthet nekünk”

Valverde elégedett a 3-0-val | Hétvégén Bilbao? "Érzelemgazdag lesz"

Nem volt oka a panaszra Ernesto Valverdének a Murcia legyõzése után, miután a tartalékokkal és a B csapathoz tartozó játékosokkal felforgatott Barcelonája is 3-0-ra gyõzött az idegenbeli odavágón. A szakvezetõ mindenkit dicsért a sajtótájékoztatóján, aki szóba került, és maga is elismerte, hogy jó eredményt értek el.


A Murcia lendülete

„Nagyra kell értékelnünk, hogy ilyen meccseket jó irányba tudunk alakítani. Nem csak az ellenféllel, hanem az ellenfél lendületével, elszántságával és a szurkolóival is meg kell küzdeni. A Murcia megpróbált élni a kontrákkal és az állított helyzetekkel. Eleinte nehezebben ment, de lépésrõl lépésre, a javuló összjátékkal veszélyesebbé váltunk. A második félidõben több helyzetünk volt, mint az elsõben. Ez egy jó eredmény.”

Alcácer

„Mindig az elsõ gólt a legnehezebb megszerezni, sokkal inkább mint a másodikat vagy a harmadikat. Jól mozog a középsõ védõk között, és kiszolgáltuk labdákkal, hogy éljen ezekkel. Nem sok lehetõséget kap, de fontos számára, hogy találjon be, amint kap esélyt. Mindig harcra kész.”

B csapatos játékosok

„Remekül éltek a lehetõséggel, amit kaptak. Arnáiz betalált, Cucurella debütált, Aleñá nagyon sokat részt vett a játékban. Ezek a meccsek erre is alkalmasak.”

Vermaelen

„Biztonságot adott védekezésben. Gyors és határozott.”

Arnáiz

„Remek, szertelen mozgása van, kiváló egy az egyben, jól lõ. Területek nélkül jobban szenvedett, de a második félidõben, amikor már kinyílt az ellenfél, jobban ki tudta bontakoztatni a képességeit. Amikor megszerzi a labdát az ellenfelekkel szemben, azonnal a kapu jár a fejében. Úgy gondolom, hogy a jövõben segíthet nekünk. Most a B csapatban van, de remélem, hogy ez az elsõ lépés, amit most tett, segít majd nekünk a jövõben.”

Hétvégén visszatérés a San Mamésbe

„Számomra ez egy érzelmekben gazdag este lesz. Amikor visszatértem olyan csapatok otthonaiba, ahol már dolgoztam, mindig így volt. Nem fogok statisztikákról beszélni, mert nem alakultak jól ezek a meccsek. Az Athletic kivételesen erõs csapat hazai környezetben.”