„A Kupa olyan, amilyen, egy pillanatra nem bízhatod el magad”

Valverde Coutinhót is dicsérte, sokat várnak tőle

Elégedett volt csapata hozzáállásával és stabilitásával Ernesto Valverde, aki kiemelte azt is, hogy a Kupa egy különleges sorozat, ahol egyáltalán nem könnyű kivívni a továbbjutást. Nekik azonban sikerült, ott lesznek az elődöntőben másik három csapat társaságában.

A meccs

„Nagyon tetszett, ahogyan kezeltük a meccset, mert remekül tudtunk játszani az utolsó percekben is. Az állást megfordítottuk az első félidőben, de keresnünk kellett a harmadik gól lehetőségét, mert egy kapott góllal ki is eshettünk volna. Végül elbírtuk a meccs nyomását. Ez így volt az odavágón is, de akkor egy szerencsétlen véletlen azt hozta, hogy elveszítsük a meccset. Nem akartuk, hogy ez megismétlődjön. Leo magára vállalta a felelősséget, hogy keresse és tartsa meg a labdát, hagyja, hogy teljen az idő. El kell tudni bírni ezt a nyomást. Ezt is tettük, de a végéig dolgoznunk kellett a sikerért.”

Coutinho

„Nagyon sok reményünk van benne, nagyon sokat fog segíteni nekünk. Jól cselez, remek egy az egyben, szabadon mozgó futballista. Amikor közel van a tizenhatoshoz, azonnal veszélyt jelent az ellenfelekre. Nem volt könnyű meccs, de ő jól szállt be. Meglátjuk, hogyan megy majd neki, még csak most kezdte az itteni pályafutását.”

A Kupa nehéz sorozat

„A Kupa olyan, amilyen. És valóban, a csapatoknak le kell játszaniuk a meccseket, és egy pillanatra sem bízhatod el magad. Az pedig nem mindig adatik meg, hogy egy meccsen már el tudod dönteni a továbbjutást. Ők játszottak egy jó odavágót, megszerezték az esélyt arra, hogy továbbjussanak. De látva, hogy mi történt tegnap és tegnapelőtt a többi párharcban, egyáltalán nem könnyű továbbjutni. Ha most mi vagyunk az elődöntőben, az azért van, mert jól megdolgoztunk érte.”

A Camp Nou támogatása – közel 80.000 néző volt

„Nagyon fontos a jelenlétük. Az első perctől támogattak minket, a szurkolók is jól ráhangolódtak a meccsre, segíteni akartak. Ez pedig megfizethetetlen, remélem, hogy így is marad. Mi végtére is nekik játszunk, hogy ők boldogok legyenek, szeretnénk, hogy jöjjenek is segíteni. Vasárnap is fontos meccsünk lesz az Alavés ellen. Ez a környezet segít nekünk, sokkal jobban szenvedünk, ha idegenben kell játszanunk, mint például a Betis pályáján. Ezért fontos, hogy itthon jöjjenek és segítsenek az emberek.”

A Real Madrid helyzete

„Nem töltök azzal időt, hogy a többi csapaton gondolkozzak. A saját csapatommal foglalkozom, hogy legyünk jól, és jussunk minél tovább a sorozatokban.”

„A foci olyan, amilyen. Ismerjük a dinamikáját. Tudjuk, hogy amikor nyerünk, akkor minket tart mindenki a legjobbnak, ha veszítünk, mi vagyunk a legrosszabbak. Zidane nagyon sokat tett a Real Madridért, és mi is elismerjük az érdemeit.”