„Eddig ők védekeztek ellenünk a legjobban”

Valverde kemény visszavágóra számít

Bár a Valencia elleni győzelemmel elégedett volt Ernesto Valverde, abban biztos, hogy a párharc még messze nem dőlt el, és rendkívül kemény visszavágóra készülhet a csapat a jövő héten. A Barcelona ellen pedig valószínűleg még nem volt olyan együttes, amelyik ilyen jól védekezett volna a szezonban…

A mérkőzés

„Azzal a kettős céllal mentünk neki a meccsnek, hogy támadjunk, és támadjunk jól, mert így védekezel a legjobban. Létfontosságú volt, hogy ne engedjük őket kontrákhoz jutni, mert ezekben nagyon jók. Ők kiválóan védekeztek, két nagyon egységes vonalban, és csak a széleken hagytak területeket. Ott tudtunk belépni mögéjük, a középső kis csatornákon nem. A szélekről oldhattuk meg a meccset, és így is volt. Ugyanakkor még nagyon sok van hátra a párharcból.”

Nincs nagy előny

„Jól védekeztek, pedig voltak hiányzóik. A célunk az volt, hogy nagyobb előnyt érjünk el.”

Fáradtság

„Nagyon sok mérkőzésen vagyunk túl, és az idő múlásával lehet érezni ezt, mert alig van szünet a meccsek között. Most már itt a péntek, vasárnap délután pedig ismét játszunk. Muszáj cserélnünk játékosokat, de ezeket még nem gondoltam át. Alaposan át kell gondolnunk a felállásunkat az alapján, hogy hogyan érzik magukat a játékosok. Vasárnap egy derbi következik, amely egy fontos és feszült meccs lesz.”

A második legrosszabb nézőszám a szezonban

„Nem tudom, hogy mit lehetne tenni, hogy aktiváljuk a szurkolóinkat. Felteszem, hogy a meccs időpontja sem segít, hiszen nagyon későn ér véget, az emberek dolgoznak, tél is van… mi igyekszünk mindent megtenni, hogy jöjjenek az emberek és élvezzék a játékot.”

Most sem kaptak gólt

„Az eredmény jó, mert nyertünk. Végülis ezeken a meccseken bármi megtörténhet, és nagyon nehéz megnyerni őket. Nyertünk, az ellenfél nem lőtt gólt. A döntetlen így már kedvező lehet számunkra, még ha nem is arra fogunk játszani. Mindenesetre ez a párharc még nem dőlt el. Mi egy 1-0-ás hátrányból indultunk az előző fordulóban, és ezt meg tudtuk fordítani.”

Umtiti

„Nagyon magas szinten játszott, amikor megsérült. Most visszatért, és észre lehet venni, ahogy veszi fel a ritmust, és olyan jól játszik, mint ősszel. Számunkra ez nagyon fontos, örülünk neki, hogy visszatért, ráadásul kiváló formában.”

A Valencia védekezik a legjobban

„Marcelino nagyon jól dolgozik, és a csapata kiválóan védekezik. Nem volt helyzetünk az első félidőben. Talán ők védekeztek eddig a legjobban ellenünk. Nagyon jó játékosaik vannak. Ezek pedig gólszegény meccsek, mert ők nagyon jól védekeznek, és veszélyesen kontráznak. Feltételezem, hogy náluk viszont nagy hangulat lesz, úgyhogy különösen nehéz visszavágóra számíthatunk a jó védekezésük és a kontráik miatt.”