„Rotáció? Csak a legjobb csapattal fordíthatunk”

Valverde a Kupa visszavágó előtt

Várhatóan nem fog tartalékolni a legjobbjaival sem Ernesto Valverde a Levante elleni Király Kupa nyolcaddöntő visszavágóján – legalábbis erre lehet következtetni abból, ami elhangzott a sajtótájékoztatóján. 

A Levante taktikája

„A Levante olyan csapat, amelyik tudja, hogy a döntő pillanatokban mit kell tennie, és jól képzett játékosai vannak. Feltételezem, hogy arra törekednek majd, hogy legyenek minél inkább egyben, egységben, és ezt követően pedig használják jól a fegyvereiket és védekezzenek le minket jól. Abban bízunk, hogy remek hangulat lesz a stadionban és az emberek támogatnak minket minden nehéz pillanatban.”

Rotáció lesz?

„Mindig a visszavágó a fontosabb meccs, ha az odavágón nem született olyan különbségű eredmény, ami döntő lenne. A lehető legjobb csapatot kell pályára küldenünk, hogy tovább tudjunk jutni.”

A támadó igazolás

„Ha nem igazolunk támadót, akkor folytatjuk azokkal a játékosokkal, akik a rendelkezésünkre állnak, és a fiatalokkal. Majd meglátjuk, hogy mi fog történni. Figyeljük a játékospiacot, és mindig az az üzenet, hogy javítani akarjuk azt a keretet, amivel már rendelkezünk. De vannak a keretünkben is olyan játékosok, akik tudnak ezen a poszton játszani, még akkor is, ha nem aggatjuk rájuk a kilences címkét.”

De Jong

„Ha De Jong végül a PSG-ben vagy más csapatban köt ki, akkor ott köt ki, erre nincs ráhatásom. Nem is látom a jövőt. Amikor majd látjuk, beszélhetünk róla. Most ő az Ajax játékosa, és nem beszélünk olyan játékosokról, akik más csapatokban játszanak”

Beszélt már De Jonggal?

„Én nem beszéltem semmilyen játékossal, és senki más sem tette ezt a nevemben.”

A saját hosszabbítása

„Amikor lesz bejelenteni valónk, mondani fogjuk. Nem kell sietni ezzel. Nem értem az egész feszültséget ezzel kapcsolatban. Mindig is mondtam, hogy adott a jó kapcsolat. Érvényben van a szerződésem, és a határidők is ott vannak benne. Nincs semmi rejtegetni valónk.”

Kapott gólok

„A célunk mindig az, hogy nyerjünk. Fontos dolog az is, hogy ne kapjunk gólokat, de még jóval fontosabb, hogy szerezzünk gólokat.”

Szurkolók szerepe

„Az olyan meccseken, mint a holnapi, a közönség szerepe nagyon fontos, és a saját közönségünkkel erősebbek vagyunk. Bízom benne, hogy átragad rájuk az a szituáció, hogy most fordítanunk kell, és ez mindenkin múlik.”

Levante

„Nem hiszem, hogy ők olyan csapat lennének, amelyik spekulálni akar itt. Nyilván oda fognak figyelni, hogy legyenek zártak hátul, de előretoltan is le fognak támadni, amit szoktak és szeretnek csinálni. Nem hiszem, hogy a Levante csupán hátul várna.