Valverde: „Ha így folytatjuk, sok mindent elérhetünk”

Coutinho végre kapott egy kis dicséretet

Elégedetten nyugtázta csapata 6-1-es győzelmét és a Sevilla elleni kupa továbbjutást Ernesto Valverde, aki kiemelte, hogy a legfontosabb pillanatban tudott kiválóan játszani a csapata, dicsérte Coutinhót és Cillessent és elmondta azt is, hogy nem áldozzák be a kupát a bajnokság vagy a BL érdekében.

A mérkőzés képe

„Vannak meccsek, amik számodra kedvezően alakulnak és vannak olyanok, amik fordítva. A párharc első mérkőzésén volt egy üres kapus helyzetünk, amit kihagytunk, a Sevilla pedig egy jó második félidővel megvert minket. Most erőteljesen kezdtünk, vezettünk 1-0-ra és nem tagadom, voltak nehéz pillanatok, Jasper is kellett, hogy aztán 2-0 legyen. 4-1 után volt egy kis bizonytalanságunk, de aztán kihasználtuk azt, hogy az ellenfelünk kitámadott. Viszont korábban is lezárhattuk volna már a meccset.”

A csapatmunka diadala

„A legfontosabb dolog, hogy megvan bennünk az a képesség, hogy amikor kell egy nagyot lépnünk előre, meg is tesszük. Az eltökéltségünk kulcs volt ehhez. Ha így folytatjuk együtt, sok dolgot elérhetünk.”

Messi gesztusa Coutinho felé

„Két fontos dolog ezzel kapcsolatban. Az egyik Leo gesztusa, mert tudta, hogy Philippe-nek szüksége volt egy ilyen pillanatra, a másik pedig hogy ezt a felelősséget felvállalta a brazil 0-0-nál, ezért övé az érdem. Tett egy lépést előre azok után, hogy mostanában nem volt túl sok sikere.”

A hangulat jó volt, annak ellenére, hogy 58.000-ren voltak kinn

„Nagyszerű atmoszféra volt, az elejétől kezdve toltak minket előre az emberek, és az egész meccsen mi voltunk a veszélyesebb csapat.”

Nem adták fel a kupát

„Továbbra is az a célunk, hogy minden trófeát megnyerjünk, a Copa del Reyt is .”

Folytatás az elődöntőben

„Nem foglalkozom az elődöntőbeli ellenfelekkel egyelőre. Szombaton a Valenciával játszunk, akik hasonlóan intenzív meccset játszottak, mint mi (és jutottak tovább szintén az elődöntőbe, a Getafe ellen fordítva még kedden – a szerk.). Valóban kevés időnk lesz pihenni, de ettől függetlenül olyan tizenegynek kell majd a pályára lépnie, amelyik képes lesz begyűjteni a 3 pontot.”

A Girona vagy a Madrid jusson tovább?

„Jusson tovább a legjobb. A Gironának remek szezonja van, de az előny a Madridnál van.”

Cillessen szerepe

„Két nagyszerű kapusunk van, Jasper elsőosztályú játékos, szerencsések vagyunk, hogy velünk játszik. A közelmúlt sikereiben jelentős része van a kapusainknak.”

A fáradtság

„Nem foglalkozunk ezzel. Akkor érzed magad fáradtnak, ha vesztesz. Ha nyersz, kevésbé érzed ezt, a mi célunk pedig az, hogy nyerjünk.”