Rayo – Barça a kupa nyolcaddöntőjében

Azzal, hogy a Barcelona nagy nehezen tovább tudott jutni a Cornellá ellen a Király Kupa tizenhatos döntőjéből, pénteken máris sorsoltak a sorozatban.

A sorozat érdekessége, hogy amennyire nehezen ment a Barcelonának a továbbjutás, annyira vagy még jobban megszenvedtek más sztárcsapatok is eddig a Kupában.

A bajnoki listavezető Atlético Madridot éppen az a Cornellá verte ki, amelyik a Barcelonával is sokáig partiban volt, a Real Madrid pedig ebben a fordulóban esett el az Alcoyano ellen, szintén hosszabbításos meccsen. De akadtak más párharcok is, ahol az alacsonyabb osztályú csapat győzött, így a legjobb tizenhat között összesen öt másod- vagy harmadosztályú együttes volt.

Ennek is szerepe volt abban, hogy a péntek déli sorsoláson a Barcelona a másodosztályú Rayo Vallecanót kapta ellenfélként a nyolcaddöntőbe. A nyolcaddöntők is egy mérkőzéses küzdelmek során dőlnek el, a Barça ellen a Rayo lesz a pályaválasztó, így nem várható könnyebb találkozó, mint volt a Cornellá ellen – persze ez nagy mértékben függ a csapat hozzáállásától is.

A nyolcaddöntő legerősebb párharcai talán Betis – Real Sociedad és a Sevilla – Valencia meccsek lesznek. A találkozókat január 26-tól 28-ig játsszák, a Barcelona 27-én, szerdán este 21.00-tól játszik a Rayo ellen.