Koeman: „Tiszteletlen, ahogy sok PSG-játékos beszél Messiről”

A holland edző válaszolt Di Maria nyilatkozatára Messivel kapcsolatosan

Ronald Koeman jókedvűen nyilatkozott a Granada elleni Király-kupa negyeddöntő-mérkőzést követően, amelyet hosszabbítás után nyert meg a Barcelona 5-3-ra.

A holland vezetőedző beszélt Griezmannról is, aki az utóbbi időben nagyszerű formában van, illetve üzent Ángel Di Maríanak is, aki azt állította, hogy nagy esély van arra, hogy Messi a PSG-ben folytassa pályafutását a következő szezontól.

A mérkőzésről

,,Hihetetlen, a futball elképesztő. Úgy gondolom, hogy jók voltunk. Volt annyi helyzetünk, hogy korábban is eldönthettük volna a meccset. A csapat hatalmas volt. A második félidő utolsó öt percében két gólt is szereztünk. A hosszabbítás megdöbbentő volt. Nem tudom, hogy a tizenegyes jogos volt-e, vagy sem, de ez nagyszerű munka volt mentális szempontból is a csapat részéről. Hihetetlen.”

Mentálisan fejlődött a Barça

,,Az első dolog, amiben a csapat kiemelkedik, az a mentalitás. Mindig próbálkozunk, tudjuk, hogy eddig nem volt szerencsénk. Nagy lehetőségeink voltak, amelyek nem mentek be, mert vagy a kapus védte ki, vagy a kapufa lett. Úgy tűnt, hogy elveszítjük a meccset.”

Nem volt szerencséjük az első játékrészben

,,Az első félidőben a futball igazságtalan volt, mivel jól játszottunk. Egy hiba, hogy ott játszottunk, ahol nem szabad játszani az első kapott gólba került. Majd jött a második gól. Az eredmény miatt változott meg a csapat mentalitása, nem mentünk ki feltartott kézzel a második félidőre. Nem volt szerencsénk, mert nem tudtunk gólt szerezni az első félidőben, de a hozzáállásunk miatt végül megérdemelten nyertünk.”

Griezmann

,,Mindig keményen dolgozott azért, hogy több szerencséje legyen. Ez nagyon fontos neki, vele pedig még inkább veszélyesek vagyunk.”

Lehet-e ez a győzelem fordulópont?

,,Lehetséges. Keményen dolgoztunk azért, hogy jó eredményeket érjünk el és továbbjussunk a kieséses szakaszban. Ez lehet az az időszak, amikor hisz magában és megvan a karaktere.”

Fordulatos meccs volt

,,Izgalmas volt sok szempontból nézve. Jól kontrolláltuk a mérkőzést, de hiányzott a gól, hogy még jobbak legyünk. Ki kell emelni a csapat karakterét, és hogy nem mentünk ki a pályára feltartott kézzel és nem adtuk fel. Megérdemeltük a győzelmet.”

Jó úton halad a Barcelona

,,Igen, az olyan meccsek, mint amilyen ez is a többi selejtezőkörhöz hasonlóan erőt adnak. A mérkőzés során — annak ellenére, hogy sok akadályba ütköztünk — megmutattuk, hogy jó úton vagyunk.”

Mikor azt mondta, hogy nem készek arra, hogy sok mindent nyerjenek…

,,Arra gondoltam, hogy megnyerni a bajnokságot, a Bajnokok Ligáját és a Kupát. Realisták kell legyünk, hinni a csapatban, amely határozott lépést tett ma előre. Jelenleg az elődöntőben vagyunk.”

Üzent Di Maríanak, aki azt mondta: „jó esély van rá, hogy nyártól Messi a PSG-ben játszik.”

,,Ez számomra tiszteletlenség. Bárki tévedhet, ha ilyesmit mond. Nem érdemes feszültséget szítani a Bajnokok Ligája-meccs előtt, és nem tisztességes és nem tiszteletteljes így beszélni egy olyan játékosról, aki a miénk, ahogyan azt néhány ember teszi a PSG-nél. Sokat beszélnek Leóról, aki a Barçáért játszik. Ráadásul játszani fogunk majd ellenük.”

Büszke a csapatra

,,Boldog vagyok, hogy megmutattuk milyen karakterünk van. Ez érezhető volt az öltözőben is a mérkőzés után, és ez arra utal, hogy jól teljesítünk. Azon az úton haladunk, amelyen mindenki szeretne lenni.”

Alba két gólt szerzett és adott egy gólpasszt is

,,Jordi Alba megmutatta, hogy kulcsember a csapatban. Sok gólpasszt ad, és most az ő góljával lett az állás 2-2. Nagyon fontos játékos. Remélem, hogy visszatér a válogatottba, de ez nem rajtam múlik. Sergi Robertóval kapcsolatosan még várnunk kell. Az ő szerepe fontos több pozícióban is.”

A következő ellenfél a Betis lesz a Ligában

,,Sok helyzetet alakítottunk ki. Újabb hosszabbítás, és a sokadik meccs. Vasárnap a Betis ellen fogunk játszani. Ki kell pihennünk magunkat kicsit, fel kell készülnünk és el kell döntenünk a mérkőzést. Ha megnyerjük az olyan meccseket, mint amilyen a mai volt, akkor azok vitaminként fognak szolgálni, és nem lesznek fáradtak a játékosok.”

Nézd meg akciós maszkjainkat!