Xavi: „A kupában előfordul az ilyen”

Xavi, a Barcelona edzője az Intercity ellen hosszabbításban megnyert győzelem után értékelt. Az Espanyol elleni bajnokin és a mostani Király-kupa összecsapáson is a mérkőzés lezárása volt a legnagyobb gondja a Barcelonának. Xavi szót ejtett a hibákról, Lewandowski eltiltásáról és kifejtette, miért nem csináltak hülyét magukból.

Mérkőzés

„Túl sokat szenvedtünk, a hosszabbítás előtt sok esélyünk volt a győzelem megszerzésére, de nem használtuk ki ezeket. Nem mehetünk el boldogan. Támadásban és védekezésben egyaránt hiányzik az erőnk ahhoz, hogy könnyedén nyerjünk meccseket.”

Hibák

„Ugyanolyan volt, mint az Espanyol ellen. Ez a két meccs figyelmeztetés volt számunkra. Nyugtalanít a következetesség hiánya, különösen a támadásban. Ez védekezésben előfordulhat, de támadásban nem. Ma mindkét területen megfigyelhető volt. Úgy gondolom, hogy jó a játékunk ritmusa és a helyzet kihasználásunk, de sokkal korábban kell lezárnunk a meccseket.

Araújo

„Nagyon jól érzi magát és örülök a visszatérésnek. Ő egy igazi harcos.”

Lewandowski eltiltása

„Még nem gondoltam a vasárnapi mérkőzésre, csak a mostani meccsre koncentráltam.”

A védelem

„Nem fedeztük le a keresztlabdákat. Nem voltunk meggyőzőek a tizenhatoson belül.”

Kínos mérkőzés?

„Nem hiszem, hogy nevetségesek voltunk. Hét első osztályú csapat hülyét csinált magából? Nehéz nyerni, a kupában előfordul az ilyen.”

***