Hivatalos: A Napoli lesz majd az ellenfél az Európa-ligában

Hétfő délután került sor az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának sorsolására, ahol a Barcelona is érdekelt volt, miután a Bajnokok Ligájában nem sikerült továbbjutnia és csupán a harmadik helyen végzett a Bayern München és a Benfica mögött. Kiderült, hogy Xavi Hernández együttese a Napolival találkozik majd.

Amikor már tudni lehetett, hogy a Barça biztosan a második számú európai kupaporondon folytatja tavasszal, akkor már kirajzolódni látszott az a mezőny, akik közül ellenfelet kaphat majd: a Dinamo Zagreb, az Olympiacos, a Rangers, a Napoli, a Braga és a Lazio volt az esélyes erre, hiszen ők végeztek csoportmásodikként, illetve fontos megemlíteni, hogy azonos nemzetiségű ellenfelet sem kaphatott a Barça, így alakult ki ez a hatos.

Azzal, hogy a Napoli ellen kell majd megmérkőzni a továbbjutásért, a katalánok a lehető legnehezebb ellenfelet kapták, bár az is igaz, hogy addig még lesz két hónapja javulni a csapatnak a játék minden elemében és a jelenleg sérült játékosok is visszatérhetnek addigra, így bízni azért lehet és kell is, még akkor is, ha a legtöbb Barcelona szimpatizáns nem igazán szerette volna, hogy már most a Napoli legyen az ellenfél.

Az első mérkőzésre 2022 február 17-én kerül majd sor a Camp Nouban, a visszavágót pedig február 24-én rendezik Nápolyban. A két összecsapás pontos időpontja még nem ismert, mindkét esetben 18:45-ös, vagy 21:00-ás kezdéssel indulhat majd útjára a labda.

Egyébként nem is olyan régen, a 2019/20-as szezonban még a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében találkoztak egymással a felek, akkor Nápolyban 1-1-es döntetlen született, a Camp Nouban viszont 3-1-es katalán siker, amellyel  végül a Barcelona volt a továbbjutó. Tény, hogy akkor mind a Napoli, mind a Barça a szebb időszakát élte, de az kétségtelen, hogy mindkét fél mindent meg fog majd tenni a továbbjutás kiharcolásáért.

***