„Két döntetlen után nyernünk kellett”

Valverde elismerte az Eibar érdemeit

A Barça alaposan megszenvedett az Eibar ellen, amit egy pillanatig nem tagadott Ernesto Valverde sem a találkozó után. A tréner szerint pontosan az történt, amire számítottak, de a letámadással nem tudtak mit kezdeni. Ezzel együtt a győzelemnek örül, kedden pedig más meccset vár.

Az Eibar letámadása

„Nagyon keményen ránk jöttek és magas szinten játszottak. A második félidőben különösen rosszul éreztük magunkat a pályán, nem is tudtunk odaérni a tizenhatosukig. Egyszerűbbé vált a helyzet, amikor emberhátrányba kerültek.”

A pálya állapota

„A pálya olyan, amilyen. A mi szenvedéseinket inkább az Eibar kivételes formája okozta. Elképesztő sorozat után voltak. Folyamatosan labdát szereznek az ellenfél térfelén, ráadásul még a gyep is lassította a játékot. Ez az ő érdemük volt.”

Elérték a céljukat

„Nekünk nagyon fontos volt, hogy ma, két döntetlen után tudjunk nyerni.”

Jó próba volt a BL előtt?

„Minden hasznos lehet. Nagyon felfokozott volt a hangulat az Eibar nyomása miatt. Nagyon sokat is kellett szenvednünk, mert kiváló formában vannak. Folyamatosan el tudják venni tőled a labdát a saját térfeleden, majd jönnek a beadások. Olyan nehéz meccs volt, mint amilyenre számítottunk.”

Aggódik a látottak alapján a londoni meccs miatt?

„Nem aggódom különösebben. A mi célunk az volt, hogy nyerjünk két döntetlen után. Az Eibarnak van egy játékstílusa, ami megkövetel tőled is bizonyos dolgokat. Minden esetben, amikor túljutottunk a letámadásukon, akár gólt is lőhettünk volna, mert ők rengeteget kockáztattak. Az Ipurúában mindenki nagyon megszenved. Itt senkinek sem könnyű. A keddi meccs már másik történet lesz, megpróbálunk majd jó mérkőzést játszani.”

Dembélé a padon

„Nem ment el melegíteni edzői döntés miatt. Azt gondoltam, hogy Aleix Vidal tud segíteni abban, hogy kitörjünk előre, illetve hasznos lehet védekezésben is.”

Hűen a stílusukhoz

„Igyekeztünk a saját stílusunkat játszani és így felülmúlni az ellenfelünket. Ugyanakkor sokszor alkalmazkodnod is kell az adott pillanathoz. A második félidőben jobbak voltak, mert nem tudtunk kitörni a letámadásukból.”