„Nem tudom, miért nem megyek a válogatottba”

Albát csak a válogatottról kérdezték

Jordi Alba nem került be Luis Enrique válogatott keretébe, de Barcelonában ezúttal is bizonyított, több gólban is tevékeny részt vállalt, ezzel is jelezve, hogy idén is nagyon fontos tagja lehet a katalán csapat támadójátékának. Alba a mérkőzést követő villáminterjújában érthető módon csak ebben a témában kapott kérdést a válogatottal kapcsolatban.

„Meglepett, hogy nem kerültem be a keretbe, én nagyon szívesen mentem volna. Most mindannyian tudjuk, hogy ez a kapitány döntése, és ezt tiszteletben kell tartanunk. Azt nem igazán tudom, hogy miért nem megyek. Amikor nem vagyok jó állapotban, azt látom, de azt is, amikor jó állapotban vagyok. A mai meccsünkel elégett vagyok.”

Gólöröm, eltakarva a szemeit

„Ezt a fiamnak ajánlottam, aki örömöt ad nap mint nap. Hosszú évek óta itt vagyok a Barçában, és ahogy a tavalyi évben, idén is nagyon jól sikerült a rajt. Ez tőle függ. Nem rajtam múlik, hogy visszatérek-e a válogatottba.”

„Minden szempontból jól érzem magam, nem tudom, hogy mit gondolhat a kapitány. De ahogy akkor sem kérdezem meg az okokat, amikor megyek, úgy most sem fogom.”

„Nem kell felhívnom senkit, hogy magyarázatokat kérjek. Soha nem beszéltem rosszul Luis Enriquével, és nincs is rossz kapcsolatom vele. A korábbi nyilatkozataimat meg lehet nézni. Soha nem is mondtam, és nem is gondoltam, hogy rossz edző lenne, sokkal inkább az ellenkezőjét. Én csak azt mondtam, hogy mindig szeretnék többet játszani.”

Keresel egy olyan Barçás ereklyét, ami garantáltan egyedi? Akkor az Eurobarça Shop a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Baaarca!’ pólót akár több színben is!