Új igazolások rossz napja

Lenglet kiállítása mindent borított

Előre lehetett sejteni, hogy a Girona ellen hozzányúlhat a kispadhoz Ernesto Valverde. Meg is tette, és a végeredményt nézve nem sült el jól. Feltételezhető, hogy nem ugyanez történt volna Lenglet kiállítása nélkül, de így nincs pozitív végkicsengése az újak bevetésének.

Lenglet a védelemben kezdhetett, Vidal és Arthur egymás mellett a középpályán. Így Valverde egyszerre ültette le Coutinhót és Rakiticet. Lehet, hogy ez sok volt, de valószínűbb, hogy a kiállításnak lett végül különösen rossz hatása a meccsre. Utólag persze mindenki okos lehet, és mondhatja, hogy a piros lap után Valverdének azonnal be kellett volna cserélnie Umtitit, így jó eséllyel előnnyel mehetett volna még szünetre a Barcelona.

Lenglet számára a legkeserűbb a vasárnapi élmény, pedig még csak azt sem lehet mondani, hogy egyértelmű volt a kiállítás. Arturo Vidal bár gólpasszt adott, az azért látszik, hogy ő egyelőre nem találja a helyét a csapatban. Arthur pedig sok megmozdulásával bár valóban emlékeztet Xavira, egyelőre nagyon bátortalan, így pedig nem tud döntő hatással lenni a játék alakulására. Ettől függetlenül még neki kell a legkevésbé rosszul éreznie magát hármójuk közül.

A kiállítás nélkül persze mindannyian sokkal jobb meccset zártak volna. Így viszont az marad meg, hogy amíg Lenglet pirosat kapott, a szünet után követte őt cserével a másik két új igazolás is. És az is egyértelmű volt, hogy Coutinhóval és Rakiticcsel sokat javult a Barcelona támadójátéka, ami nyilván nem az újak dicsérete.

A szerencse viszont hiányzott vasárnap, nekik különösen. A dolog pozitív olvasata, hogy még bizonyosan lesz jobb alkalmuk is a bizonyításra.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.