„Coutinho? Dolgozik a teljesítményén”

Valverde a Rayo után

Az FC Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde a Rayo Vallecano elleni hazai bajnoki győzelem után tartott sajtótájékoztatót. A spanyol szakvezető elmondta, hogy erős a csapat, dicsérte Vidalt, Umtitit, valamint szót ejtett Coutinhóról is. Ezen kívül beszélt a 4-2-3-1-es felállásról, és a közelgő Lyon elleni párharcról is.

Újabb fordítás

„Nem mi szereztünk vezetést. A pozitív oldala ennek, hogy látjuk, összekovácsolódtunk, a csapat nagyon jól működik. Nagyon nehéz mérkőzések vannak a hátunk mögött.”

Coutinho

„Mi egy csapat vagyunk. Nagyok az elvárások, hogy győzzünk. Meg kell harcolnunk a gólokért. Mindig azt szeretnénk, ha kihúzna egy nyulat a kalapból, de dolgozik rajta. Nagyon kitartó.”

Vidal

„Nagyszerűen játszott. Mind ő, mind Sergio Busquets sokat segített nekünk különböző időszakokban.”

Dembélé beállítása

„Kicsit jobban meg akartuk törni a védelmi vonalukat. Már a mérkőzés kezdetétől fogva öt hátvéddal játszottak, néhány méteren belül kilenc játékosuk volt. Nagyon tömörülni akartak középen. Ki akartuk húzni a jobboldalt, hogy segítsünk Nélsonnak.”

Lyon

„Otthon játszunk, de nagyszerűen kell teljesítenünk, hogy továbbjussunk. A két csapat közül az egyik ki fog esni, és nem mi akarunk az lenni.”

4-2-3-1

„A 4-2-3-1-es felállás egy lehetőség a hazai mérkőzéseken. Mikor? Ez a mérkőzéstől függ, néha vársz valamit az ellenféltől, ami nem történik meg, mert változtattak.”

Umtiti

„Umtiti egy játékos a sok közül a csapatban, ma nagyszerűen játszott, sok idő után a sérülése miatt, még észrevehető, hogy hiányzik belőle a ritmus. Apránként visszatér a szintjére, ami nagyon magas.”