Valverde: „Csak idő kérdése, hogy az MSG még jobb legyen”

Reméli, minél előbb megtalálják a Clásico új időpontják

Elégedetten nyilatkozott az újságírók előtt Ernesto Valverde az Eibar elleni háromgólos idegenbeli győzelem után, kiemelve többek között a Messi-Suárez-Griezmann hármas egyre összeszokottabb játékát, Umtiti és de Jong teljesítményét és abbéli reményét, hogy minél előbb megoldódik a Real Madrid elleni bajnoki elhalasztása körüli bizonytalanság.

 

 

Sorozatban a harmadik meccs kapott gól nélkül a Ligában

„Itt mindig nehéz, de nekünk sikerült egy nagyon jó meccset játszani. Itt mindig nagyon megszorongatnak, jól fel kell építenünk a játékunkat és a széleket jól le kell védekeznünk – ez pedig sikerült. Megpróbálnak hosszú labdákra kényszeríteni, nem hagynak sok időt. Jók voltunk a pozíciós játékban, de a támadóknak kell végül áttérniük a védelmi vonalukat. Sokat próbáltuk azt, ahogyan az első gólt összehoztuk.”

Umtiti visszatérése

„Igaz, hogy nem játszott már egy ideje, de ez a meccs különleges volt, mert tudjuk, mit játszik az Eibar, és Umtiti pedig nagyszerű a beíveléseknél és a labdával is. Hidegvérre volt szükségünk, ő pedig jó választás volt ehhez.”

De Jong

„Remekül indította a szezont, már látszik, hogy nagyon sokat ad a csapatnak, nagyon erős támadásban és védekezésen is. A teljesítményét pedig a szurkolók is elismerik.”

Az MSG kezd belejönni

„A legjobb játékosok végül hozzák azt, amit várnak tőlük, kitalálják, hova kell mozogni és hova érkezik a másik passza. Nagyszerűen játszottak és dolgoztak össze – ennek pedig ez az eredménye. Mindegyikük rúgott egy-egy gólt, jól megértették egymást. Csak idő és meccsek kérdése, hogy még jobban megértsék egymást.”

A Clásico elhalasztása

„Remélem és bízom benne, hogy még a bajnokság első felében lejátsszuk… De legkésőbb még a szezonban. A politikai kérdésekben sokszor nehéz egyetérteni, remélem egy új dátumban nem lesz ennyire nehéz.”