Fatal error: Levante-Barcelona 3-1

Hét perc alatt rúgott hármat a Levante

Harmadik vereségét is elszenvedte a Ligában a Barcelona szombat délután a Levante otthonában, pedig a mérkőzés első félidejében nem ez látszott a végkifejletnek – a csapatnak több helyzete volt, jobban is játszott ellenfelénél és Messi tizenegyesgóljával a szünetre is előnnyel mehetett. A második félidőben azonban totálisan leblokkoltak a gránátvörös-kékek, a bátrabb focira váltó Levante 7 perc alatt rúgott 3 gólt ter Stegennek, ami instant KO-t és vereséget jelentett a Barça számára.

A hétközi fordulóhoz hasonlóan újra belenyúlt kicsit a csapatba Valverde, miután Busquets pihenőt kapott, helyette a Valladolid elleni mérkőzésen remeklő Vidal került a kezdőbe, Griezmann is újra ott volt Messi és Suárez mellett a támadósorban, valamint sérülése után Sergi Roberto is játékra jelentkezett, a pihenő Alba helyét pedig Semedo vette át a baloldalon.

A csapat az elmúlt fordulóval ellentétben ezúttal lassabban melegedett be, az első félidő hajrájáig a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben – egy kósza kapura lövésen kívül igazából csak komoly birkózás folyt a pályán. Valószínűleg Vidal sem véletlen játszott, a Barcelona felkészült az ellenfélből és nem engedett nagyon teret a Levantének (Arthur például többször is elég agresszíven lépett oda az ellenfeleinek), így a hazaiak hiába próbáltak nagy lendülettel támadni és letámadni, sok hibával játszottak és a párharcokból is a Barça került ki többször győztesen.

A Levante a félidőben egyszer sem jutott el odáig, hogy ter Stegennek munkát adjon, a katalánok viszont szép lassan egyre többször törték át a hazai védelmi vonalat, elsősorban a balszélen, Semedo és Griezmann főszereplésével. A francia előtt adódtak a legnagyobb helyzetek, többször is szépen ugratták ki a társak, Semedo labdájával csak az oldalhálót lőtte szét, Messi passza után pedig Aitor kapus védte a lövését nagy bravúrral. A 36. percben aztán újra a baloldalon sikerült kiugrani, ezúttal Semedónak és a vezetést jelentő áttörés is ezzel lett meg: Arthur mélységi passza után a portugált rúgták fel a hazai védők, a megítélt 11-est pedig Messi értékesítette, 0-1. Az első félidő krónikájához hozzátartozik Suárez sérülése is, akit Carles Perez váltott – az uruguayi a bokájára kapott egy rúgást és inkább tűnt elővigyázatosságnak a cseréje, mint komoly sérülésből adódó kényszerűségnek.

A fordulás után egyértelműen a Levante kezdett jobban, sokkal jobban támadta le a Barcelonát labda nélkül, labdaszerzés után néhány passzból már támadták is a kaput, ennek pedig nagyon gyorsan meglett az eredménye – bár a hazaiak feljavulása sem jelezte előre azt, ami következett, mert az gyakorlatilag a totális lefagyás, érthetetlen és értelmezhetetlen leblokkolás volt.

A 61. percben a hazai letámadás miatt Piqué előre vágott labdája pillanatokon belül visszaérkezett a rendezetlen védősorba, Campaña pedig senkitől sem zavartatva lőtt a kapuba, 1-1. Két perccel később az álmodozó barcelonai védősor assisztálása mellett Borja Mayoral tekert gyönyörűen távolról a kapuba, öt perccel később pedig egy Levante-szabadrúgás utáni felszabadítás jutott el Radojáig, akinek a kapáslövésébe Busquets úgy ért bele, hogy ter Stegen nem tudott védeni, 3-1.

A Barcelona 7 perc alatt kapott 3 gólt és közben semmi válasza nem volt a rohamozó valenciai támadásokra, nem tudta kontroll alá vonni a meccset, csak szaladt az eredmény és az ellenfél után minden koncepció nélkül. Jellemző volt egyik alkalommal, amikor 3 barcelonai játékos között szerzett labdát a Levante egyik támadója, miután senki nem indult el a szabad labdáért. A Barça persze próbált rákapcsolni és visszajönni a meccsbe, a 74. percben úgy nézett ki, Messi szerencsésen szépíteni is tud, de Griezmann lesen volt a passza előtt, így a játékvezető visszafújta a gólt, a Barça pedig ezután már képtelen volt újra tényező lenni és esélye sem volt végül a pontszerzésre. Fati a hosszabbításban szépíthetett volna fejjel, Messi gólpassz értékű labdája után, de ahogy ez is, úgy a túloldalon Melero ziccere is kimaradt.

Ha eddig valaki kételkedett is benne, hogy talán nincs minden rendben a csapat környékén, most már mindenki számára egyértelművé kellett, hogy váljon: rendszerszintű problémák vannak a pályán és az öltözőben. Ezt egy-egy jó meccs és jó teljesítmény a háttérbe tudja szorítani, de a végleges megoldást nyilvánvalóan nem sikerült még megtalálni erre és egyre nehezebben tűnik elképzelhetőnek az, hogy Valverdével sikerül ezt a problémát megoldani és fog tudni szintet lépni a csapat. Az elmúlt két idényben csak tavasszal mondott csődöt a csapat, a bajnokságban stabilan és szépen hozta a pontokat, idén viszont már ősszel is képes atomjaira esni a koncentráció és a játék…

Levante CF – FC Barcelona 3-1 (0-1)
Valencia, Ciutat de Valencia
23.341 néző
Vezette: Hernández Hernández

Levante: Aitor – Miramón, Postigo, Vezo, Clerc – Campaña (Cabaco 88’), Radoja, Melero, Bardhi (Rochina 62’) – Morales (Vukcevic 82’), Mayoral

FC Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo – De Jong, Arthur (Fati 67’), Vidal (Busquets 65’) – Messi, Suárez (Carles Perez 41’), Griezmann

Gólok: Campaña 61’, Mayoral 63’, Radoja 68’ ill. Messi 37’.

Sárga lapok: Bardhi 52’, ill. Arthur 12’, Griezmann 56’, Piqué 66’, Lenglet 67’, Sergi Roberto 81’, Fati 86’,

A whoscored.com statisztikái: