Valverde: „Nagyon fontos lenne győzni a Wandában”

Sok téma előkerült a sajtótájékoztatón

Komoly erőfelmérő vár a Barcelonára vasárnap este a La Liga 15. fordulójának zárómérkőzésén az Atletico Madrid ellen, amit Ernesto Valverde is elismert a mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy nagy önbizalomnövelőként hatna egy győzelem a Wandában. A Barça edzője ezen kívül beszélt többek között Dembélé újabb sérüléséről, a napokban bemutatott Matchday c. dokumentumfilmről, valamint Rakitic és Vidal helyzetéről is.

Hasonlóan alakult a legutóbbi két látogatás a Wandában – hátrányból a hajrában sikerült a döntetlen…

„Mindkét mérkőzésen hátrányba kerültünk és végül döntetlent játszottunk, lehetséges, hogy a mostani is hasonló lesz. Bárhogy is alakul, nagyon jól teljesítenek a védelemben, erősek támadásban és meccseket eldöntő játékosaik is vannak. Látványos találkozó lesz.”

A győzelem fontossága az Atletico ellen

„Természetes, hogy nagyon fontos lenne győzni és visszavenni az első helyet a tabellán, valamint az önbizalmunk növelése miatt is nyernünk kell. Az Atletico pályáján nyerni óriási dolog lenne. Bárki lesz a győztes, az önbizalma az egekben lesz és ezt ők is tudják.”

Black Friday az Eurobarca Shopban! 3 napig akciók, akár 70% kedvezménnyel – csapj le rá, míg a készlet kitart! 

Dembélé sérülése

„Beszéltem vele, már nyugodtabb, a mérkőzés után nagyon maga alatt volt. Ez a sérülése egy korábbi kiújulása… Nekünk pedig nagy veszteség a kiválása. Ma már sokkal fókuszáltabb, mint 2 éve, mikor megérkezett hozzánk, akkor nagyon fiatal volt, de nagy potenciál volt benne. Ma már fontos része a csapatnak, ez az újabb sérülés viszont most váratlan volt…”

Kilenc sérülése volt már, mióta Barcelonában van

„Nem vagyok az izomrostok specialistája, de annyit megértettem, hogy minden az első sérüléséből következik. De nem tudom a pontos magyarázatát.”

Griezmann fogadtatása az Atletico otthonában

„Bármit mondok, minden ugyanúgy marad. Az emberek a saját szemszögükből fogják nézni a dolgot és így fognak reagálni. A valóság az, hogy nagyszerű szezonokat játszott az Atleticóban, aztán eligazolt és ennyi. De ez bennünket nem szabad, hogy befolyásoljon. Hozzá vagyunk szokva az ellenséges hangulathoz, számára pedig biztosan egy érzelem dús meccs lesz, de emiatt egy nagy kihívás is.”

Nem volt ott a Matchday c. dokumentumfilm bemutatóján

„Ha meghívnak valahova, akkor dönthetsz úgy, hogy elmész vagy nem mész. Én nem mentem, ennyi. Nem láttam még a filmet sem.”

Piqué a Matchday-ben azt mondta, el fognak menni bulizni, akár akarod, akár nem. Nem veszik el így az edző tekintélye?

„Ha apád valamikor azt mondta neked, nem mehetsz el otthonról bulizni, egyszer sem mentél el, igaz? Ne legyünk álszentek.”

Mennyiben döntöttek róla, mi lesz a filmben és mi marad ki belőle?

„Ezt a kérdést nem nekem kell feltenni. Nézzétek, ezt a dokumentumfilmet a klub döntötte el, hogy megcsinálja a közösségépítés miatt. Vannak dolgok, amik vetítésre kerülnek és vannak, amik nem, mert a józan ész így diktálja, ahogy vannak olyan helyzetek, ahova bejuthat egy kamera és olyanok, ahova nem.”

Umtiti állapota

„Sok kérdés volt Samuelről a Dortmund elleni meccs előtt, aztán nagyszerű meccset játszott. Tegnap is teljesítette az edzést, ma is, mi pedig nagyon örülünk miatta, látva milyen magas szinten teljesít.”

Vidal nyomást gyakorol a nyilatkozatával?

„Nem értem, miért lenne ez nyomásgyakorlás. Ez egy személyes vélemény, semmi több. Nekünk most fontos mérkőzéseink lesznek, nem vagyunk a téli vagy nyári átigazolási időszakban.”

Rakitic újra kezdő lehet

„Igen, ez egy lehetőség, mindig az, mert Ivan képes egyensúlyt hozni a csapatba. Ebben a szezonban kevesebbet játszott, mert több játékosunk is van a középpályára és változások mellett is döntöttünk, de a játékára továbbra is van esély.”

Az Aranylabda

„Nem követem a gálákat, de a szavazatom ugyanaz lenne, mint a tiétek – a legjobbra szavaznék. És ha a legjobbra szavazol, akkor az Messi.”