Június 12-én rajtolhat újra a Liga

A LaLiga úgy tájékoztatta a klubokat, hogy ha minden a terveknek megfelelően alakul, úgy már június 12-én újra indulhat a bajnokság. A legutóbbi, kicsit pesszimistább jóslatok egy héttel későbbi rajtról szóltak.

Ez alapján azonban kijelenthető, hogy ha nem jön közbe semmi, és a Spanyol Egészségügyi Minisztérium is jóváhagyja, akkor már június 12-én pénteken lehetnek meccsek. Addig is minden klubnál a prevencióra figyelnek a leginkább, maximális vírus elleni odafigyelés, elővigyázatosság, a LaLiga által megszabott protokoll tiszteletben tartása. És ha ezt betartják, akkor valóban nagyon kicsi lesz az esély arra, hogy ne lehessen meccseket rendezni.

Az elképzelés szerint a mérkőzéseket pénteken, szombaton és vasárnap rendeznék a hétvégi fordulók esetében, ahogy eddig is volt, és kedden, szerdán, csütörtökön játszanák le a hétközi játéknapokat, amikből bizonyosan lenne bőven. Mert az elképzelés az, hogy a spanyol bajnokságot júniusban és júliusban be lehessen fejezni. Ha ez sikerül, akkor az augusztus már a Bajnokok Ligája jegyében telne, ahogyan azt elpletykálta részben a Lyon elnöke is a hétvégén.

A meccsek ugyan zárt kapusak lesznek, de a klubok költségvetése szempontjából a legfontosabb a televíziós jogdíjakból származó bevételek megszerzése, ehhez pedig le kell játszani a mérkőzéseket – akár nézők nélkül is. Ez most úgy tűnik, sikerülhet.

AKCIÓ! Standard, Kockás Barçás Sál 4.690 Ft helyett 3.390 Ft!