Jól kezd a Koeman-éra: 4-0 a Villarreal ellen

Szép, élvezhető játék | Ansu Fati-dupla

Vasárnap este 21 órától a Villarreal CF csapatát fogadta vendégül az FC Barcelona a spanyol bajnokság harmadik fordulójában. Természetesen zárt kapuk mögött játszották a mérkőzést a Camp Nouban. Ez volt a katalánok első tétmérkőzése a szezonban, így Koemané is a kispadon. Méghozzá jó szezonkezdet volt ez, könnyedén vette az első akadályt a csapat. Már az első félidőben kialakult a végeredmény: Ansu Fati duplázott, majd kiharcolt egy büntetőt is, amit Messi értékesített. Az első játékrész végén még egy öngól is született, így lett 4-0 a végére. Megemlítendő még, hogy bemutatkozhatott a második félidőben Pjanic, Trincao és Pedri is a csapatban.

Megkezdődött a Barcelona számára is a bajnoki pontvadászat, és ezzel együtt a 2020/21-es idény is. Az első két fordulóban nem lépett pályára a katalán csapat, miután augusztusban még a Bajnokok Ligájában szerepelt az együttes. Így végül szeptember végén, a Villarreal ellen kezdték meg Messiék az új szezont. Ronald Koeman hazai pályán várhatta az első tétmérkőzését a Barça kispadján. A holland szakember a Griezmann – Coutinho – Ansu Fati – Messi négyessel küldte ki a pályára a csapatát.

A katalánok már az első félidőt eldöntötték a mérkőzés sorsát, nagyszerűen játszott a csapat Ansu Fatival az élen. Persze ehhez hozzájárult a vendégek szellős védekezése is. Ansu Fati volt az, aki megszerezte az új idény első gólját, amihez mindössze negyedórányi játék volt szüksége. Jordi Alba középre tett labdáját belsőzte be a fiatal támadó Asenjo kapujába, a kapus tehetetlen volt. Sokat azonban nem kellett várni a második találatra: négy perccel később Coutinho vezethette zavartalanul a labdát az ellenfél térfelén, majd a Sárga tengeralattjáró szellős védekezésének köszönhetően könnyedén ugrathatta ki Ansu Fatit, aki higgadtan lőtt a rövid alsóba, így megduplázta a saját és a csapat góljainak számát is.

A változatosság kedvéért újfent a 17 éves támadó volt főszerepben: a tizenhatoson belül meghúzta a labdát az alapvonal felé, majd Mario Gaspar lépett a sarkára, így teljesen jogosan büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyeshez Messi állt oda, amit habár nem lőtt jól az argentin, így is megszerezte a Barcelona harmadik gólját a 34. percben. Az első félidő utolsó perceiben sem állt le a Barça: előbb Coutinho tüzelhetett kapásból a kapu közvetlen közelében Sergi Roberto beadásából, amit végül nagy bravúrral, de hárított Asenjo. Pár perccel később azonban Messi kapta meg a labdát, és Busquets felé ívelt – aki elöl maradt -, Pau Torres tisztázott volna, de szerencsétlenül ért a játékszerhez, ami végül a kapuban kötött ki, így 4-0-val mentek a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész már azért jóval csendesebben zajlott az elsőhöz képest. A Villarreal is tudott veszélyeztetni, sőt, a vendégek gólt is szereztek Gerard Moreno révén az 55. minutumban, azonban azt les miatt érvénytelenítették. Persze a katalánok sem maradtak helyzetek nélkül: tíz perccel később Messi tolta meg befelé a labdát a jobb oldalról a tizenhatos vonalánál, majd a hosszú felső sarkot nézte ki magának, a lövését Asenjo védte bravúrral. Ez után nem sokkal döntött úgy Koeman, hogy itt az ideje a frissítésnek. Dembélé és Pedri állt be Coutinho és Ansu Fati helyett a pályára, majd Pjanic váltotta Busquetset és Trinaco Griezmannt. A meccs végén még Messinek volt egy újabb léc alá tartó lövése, amit egy szép Trincao-tekerés előzött meg, a lepattanó labda után veszélyeztett az argentin, de Asenjo ekkor is jól állt a lábán.

Így tehát már az első félidőben kialakította a végeredményt a Barcelona, 4-0-val zárult a mérkőzés. Szépen és élvezhetően játszottak a katalánok, jól kezdődik tehát a Koeman-éra. Sok pihenője azonban nem lesz a csapatnak, hiszen csütörtökön már Vigóban fog vendégeskedni a Barça, ahol általában nincs könnyű dolga senkinek. Folytatás tehát négy nap múlva…

barcelona maszk

FC Barcelona – Villarreal CF 4-0 (4-0)

Camp Nou, Barcelona

Zárt kapuk mögött

Barcelona: Neto – Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba – Busquets (Pjanic 78′), De Jong – Griezmann (Trincao 78′), Coutinho (Pedri 70′), Ansu Fati (Dembélé 70′) – Messi.

Villarreal: Asenjo – Mario Gaspar, Albiol (Mori 84′), Torres, Estupinan – Chukwueze (Kubo 74′), Parejo, Coquelin (Iborra 46′), Gomez – Moreno (Bacca 84′) és Alcacer (Trigueiros 46′).

Gólok: Ansu Fati 15′ és 19′, Messi 34′, Pau Torres öngól 45′.