El Clásico: nyolc Barça játékos is debütálhat

Sok játékos az első perceit játszhatja a párharcban

Szombat délután kerül sor a 2020/21-es szezon első Klasszikusára, a Barcelona a Real Madridot fogadja majd a Camp Nouban. Szurkolók nem lesznek majd a mérkőzésen, de ennek ellenére az El Clásico az mindig El Clásico marad. Ez egy olyan találkozó, amelyről minden fiatal játékos álmodik, amelyen minden játékos szeretne pályára lépni. A katalán oldalon most ráadásul nyolc játékos is az első perceit játszhatja majd ezen a különleges találkozón.

Neto

A korábbiakban nem nagyon kapott játéklehetőséget, ha nem Copa del Rey mérkőzésekről volt szó, de Ter Stegen sérülése egy új lehetőséget biztosított számára és a 2020/21-es idény kezdete óta az ő nevével kezdődik meg a Barcelona összeállítása. A brazil hálóőr a Valencia színeiben már többször is találkozott a Real Madriddal. Rossz hír a katalánok számára, hogy négy mérkőzésen kilenc gólt kapott ezeken a találkozókon. Meglátjuk, hogy a Barça színeiben milyen teljesítményt nyújt majd.

Dest

Nemrég érkezett Barcelonába, de többek között Jordi Alba és Firpo sérüléseinek köszönhetően elég hamar megkapta az esélyt a bizonyításra. A Sevilla ellen csereként debütált, a Getafe ellen pedig végig a pályán volt. A csapatnak a védekezés mellett támadásban is tud segítséget nyújtani. Alba ott van a meccskeretben, de az ő esetében lehet, hogy nem lenne túl bölcs döntés megkockáztatni a játékát – pláne nem kezdőként. Az alábbi tények alapján lesz lehetősége játszani a Klasszikuson.

Araujo

Elvileg az uruguayi nem lesz része Ronald Koeman terveinek a Real ellen. Amennyiben valami nem várt esemény nem történik a találkozót megelőzően, akkor a Lenglet -Piqué kettőst láthatjuk majd a védelem közepén. Gyakorlatilag ő lett a csapat harmadik számú védője erre a posztra. Ebben az idényben már többször is láthattuk, hogy Clément Lenglet vagy Gerard Piqué kiállításánál, hogy neki kellett a padról csereként beállnia, és ez most sem kizárható.

Junior Firpo

Amennyiben Jordi Alba játékát nem kockáztatja meg a Barcelona, akkor valószínűleg Dest szerepel majd a balhátvéd pozícióban. Firpo nemrég tért vissza, ő is sérüléssel bajlódott és úgy látszik, hogy az Ajaxtól érkezett játékosban teljes mértékben megbízik Koeman. Firpo esélyei ezért most szerényebbek a játékra.

Pjanic

A bosnyák esetében nem túl valószínű, hogy ott lesz a kezdőcsapatban, ugyanis a 4-2-3-1-es felállásban Frenkie de Jong és Busquets szereplése a két szűrő poszton szinte megkérdőjelezhetetlennek tűnik. Ennek ellenére csereként kaphat néhány percet majd a mérkőzésen. Pjanic kapcsán fontos megemlíteni, hogy tapasztalt játékos és már sok nagyobb jelentőséggel bíró összecsapáson is pályára lépett. Csereként könnyen pályára kerülhet.

 

 

Riqui Puig

Ronald Koeman elmondta neki a szezon kezdete előtt, hogy nem tudja garantálni számára a rendszeres játéklehetőséget, de Puig ennek ellenére Barcelonában maradt. Ez azt eredményezi, hogy minden bizonnyal a padról fogja figyelni majd az eseményeket. Annak az esélye, hogy szerepel majd a kezdőcsapatban szinte nulla, de nem zárható ki, hogy néhány percet kap majd. Nehéz a helyzete, de nem lehetetlen.

Pedri

Az idei szezon egyik legnagyobb meglepetése mindenképpen Pedri játéka. Egészen elképesztő, hogy 17 éves kora ellenére milyen teljesítményre képes és hogy mennyire a csapat hasznára van. Labda nélkül is képes bemozogni az üres területekre – ezzel több teret biztosítva a csapattársai számára. Illetve labdával is nagyon magabiztosan és ügyesen bánik, élmény nézni a játékát. Első ránézésre meglepő lenne, ha ott lenne a kezdőcsapatban, de az eddigi teljesítményeit elnézve már közel sem lenne az.

Trincao 

Ő a Barcelona egyik új játékosa, aki a szurkolókat az egyik legjobban meggyőzte a 2020/21-es szezonban lejátszott mérkőzések alapján. Általában a jobb szélen Griezmann szokott szerepelni, de a francia idén sem nyújt túl jó teljesítményt, ezért talán nem volt nagy meglepetés, hogy a Ferencváros elleni hétközi Bajnokok Ligája találkozón a portugál játszott a pálya ezen részén és egyáltalán nem szerepelt rosszul, annak ellenére hogy ez sem gólban, sem pedig gólpassz formájában nem mutatkozott meg. Könnyen elképzelhető az a forgatókönyv, hogy játéklehetőséget fog majd kapni Ronald Koemantól a hétvégi mérkőzésen.