Koeman: „Boldog vagyok, de volt, amikor nem koncentráltunk eléggé”

Dicsérte Braithwaite-et és Griezmannt is

Egy 4-0-s győzelem után általában elégedett értékel egy edző és ugyan Ronald Koeman is elégedetten értékelt az Osasuna legyőzése után, mikor a helyzetkihasználást, Griezmannt vagy Braithwaite-et dicsérte, kiemelte, jobban kell koncentrálnia a csapatnak, mert egy másik meccsen egy-egy hiba végzetes lehet.

A mérkőzés

„Fontos nyerni, szükségünk is volt már rá. Van még hat meccsünk az év végéig és nyerni akarunk ezeken, hogy a feljebb törjünk a tabellán. Megvoltak a helyzeteink és belőttük őket, úgyhogy boldog vagyok. Az Osasuna rengeteget védekezett, mindent az ő térfelükön kellett megoldanunk, de jó ritmusban járattuk a labdát.”

Braithwaite

„Nagyon keményen dolgozik, hogy lehetőségei legyenek és játsszon a meccseken. Megmutatta a képességeit a Dinamo Kijev ellen és ma azt gondoltuk, olyan játékosra van szükségünk, aki a kis területekbe tud mozogni. Egy 9-es típusú játékosra volt szükségünk.”

Jól működött a támadójáték

„Tudtuk, hogy jól játszanak, 5 emberrel is védekeztek, így jó ritmusban kellett játszanunk a labdával. Volt is több lehetőségünk gólokat szerezni.”

Griezmann

„Ma nagyon jónak láttam, szabadon játszott a pozíciójából indulva, adott egy gólpasszt, szerzett egy gólt… Ő egy olyan játékos, aki kell nekünk, aki harcol, dolgozik és hatékony. De ez nem most változott, mindig is maximálisan dolgozott, de az lehet, hogy a mozgásai miatt ma több területe volt. A gólja pedig önbizalmat fog neki adni.”

Messi gólöröme

„Nem tudtam róla, hogy készült ezzel a megemlékezéssel. Nagyszerű gesztus volt és egy nagyszerű pillanat.”

Mingueza

„Mondtam nekik, hogy remek meccset játszott, de elvesztett két labdát is, amit nem szabadott volna. Ezt megbeszéltük, mert egy rossz labdakezelés egyből helyzetet jelenthet az ellenfélnek. Játszhat valaki egy jó meccset, de két hiba miatt elmehet a meccs. Tanulnia kell még és fejlődnie.”

Lenglet sérülése

„Beszéltem az orvosokkal és egyelőre úgy tűnik, nem súlyos, de még holnapig várnunk kell [az eredményekre]. Nem tudom még, hogy játszhat-e szerdán, remélem nem komoly.”

Kapott gól nélkül nyertek

„A remek időszakok mellett megvoltak a hullámvölgyeink is a meccsen, így az Osasunának is voltak lehetőségei. Egy gólt megérdemeltek volna a dekoncentráltságunk miatt. De ilyen esetnek egy kiegyenlített meccsen nem szabad megtörténnie.”

Feljebb léptek a tabellán

„Nehéz helyzetben vagyunk, hiányzik sok pontunk. A menetrend elég sűrű az év végéig és nem hibázhatunk többet. Ami tegnap a Real Madriddal történt, az egy jó példa rá, hogy ha egy nem alakul jól, egyből bajban vagy. Az Atletico Madrid erős, de a szezon még hosszú és sok minden történhet még.”