Koeman: „Ha az előttünk lévők rossz formában lesznek, előrébb juthatunk”

A holland vezetőedző nyilatkozata a Huesca elleni mérkőzést követően

Ronald Koeman a vasárnapi esti Huesca ellen 1-0-ra megnyert találkozót követő nyilatkozatában értékelte a mérkőzést, kitért egyénileg is a játékosok teljesítményére, elmondta, mit kell tenni a csapatnak ahhoz, hogy hatékonyabbak legyenek a kapu előtt és beszélt arról is, hogy fontos lesz nyerni a soron következő idegenbeli meccseket, hogy feljebb léphessen a csapat a tabellán. 

Második félidő

,,Úgy gondolom, hogy az utolsó 20 percet leszámítva jól játszottunk, nagyon sok veszélyes helyzetet alakítottunk ki, amit nehéz egy olyan csapat ellen, amely nagyon zártan védekezik. Nehéz volt, de türelmesnek kellett lennünk, szereztünk egy nagyszerű gólt és később volt még három-négy lehetőségünk is. A második félidőben nem játszottunk túl jól és a végén szenvedtünk is egy kicsit, mivel próbáltak helyzeteket kialakítani, de középen jól védekeztünk. Ha nem zárod le a meccset időben, akkor mindig szenvedsz a végén.” 

Griezmann

,,Mindegyik játékosban bízom, aki a keret tagja, de ha úgy döntünk, hogy három középpályással játszunk, akkor van helye a három csatárnak. Leo nagyon sok mélységet tud adni Dembéléhez hasonlóan, és csak centerposzton kell választanunk Martin és Antoine között. Martin eddig jól teljesített. A ,,kilences” poszt, ami az ilyen mérkőzéseken hiányzik, de ez nem függ össze Antoine csere szerepével. Sok meccsünk van és szükségünk van mindegyik játékosra.”

Gyenge helyzetkihasználás

,,Az utolsó passzokat kell fejleszteni és jól kell helyezkednünk a büntetőterületen belül. Örülök Frenkie góljának, mivel azt akarjuk, hogy a középpályásaink megérkezzenek a 16-oson belülre. Reméljük, hogy hatékonyabbak leszünk, mert így könnyebb lesz mérkőzést nyerni.”

Dembélé

,,Kevés olyan játékosunk van, mint ő vagy Ansu Fati, akik tudnak a széleken játszani. Mindkét szélen bevethető támadó, mélységet tud adni a csapatnak és felvállalja az egy az egy elleni párharcokat is… Természetesen fontos, hogy mindig legyen valaki, aki a védelem mögé kerül és ki tudja használni Leo és a középpályások adottságait. Alba és Dembélé sok veszélyt tudtak okozni a széleken. Ha olyan állapotban lesz, mint most volt, jó esélye van játszani.” 

Esélyek a bajnoki címre és következő BL-re

,,Ez a hónap nagyon fontos a céljaink szempontjából nézve, mivel nagyon sok idegenbeli meccsünk lesz, és ha megnyerjük őket, úgy gondolom, hogy harcban lehetünk a Ligáért. Ma láthattuk, hogy nem könnyű nyerni idegenben. Ha valaki egy rossz sorozat szériát fog ki, a különbség csökkenthető lesz, ez csak a győzelmeinken múlik.”

Jó kezdés

,,Nagyon erősen és koncentráltan jöttünk ki, ez az alap, amire szükségünk van. Ha ez a két dolog megvan, akkor tudunk fejlődni a kapu előtt, és egy nagyon fontos és jó évünk lehet.”

A ,,kilences” pozíció megerősítése

,,Már többször is elmondtuk, a szezon elején is, hogy szükségünk van valakire elöl azért, hogy nagyobb legyen a verseny, hogy több gólt tudjunk szerezni és hogy hatékonyabbak legyünk, de ez sok dologtól függ.”

***