Kozmix, Jimmy és Bëlga avagy zenés pontozó a Barça-Cádiz után

Volt már egy rendhagyó értékelőnk, ahol GIF-eket küldtük a gránátvörös-kék mezes fiúknak és ez az alábbi is valami hasonló lesz, kompzenálva azt a szurkolói lelket gyilkoló 90 percet, aminek a végén a csapat képes volt leikszelni a Cádizzal vasárnap délután. A meccs pont ebéd után volt, úgyhogy rendesen megviselte a gyomrunkat, de egyet aludva rá már kevésbé bosszantó is ugyanolyan dühítő a pontvesztés, így ezúttal mozgókép helyett egy-egy kedves dalt küldünk Koeman fiainak a tegnapi produkciójuk után. Itt egy rövid súgó, egyébként mi alapján osztjuk a pontokat, a cikk végén pedig összesítettük a ti szavazataitokat is – elég szigorúak voltatok, de megértjük… 

Ter Stegen: 6

Standard hatos: semmi dolga nem volt a meccsen, a Cádiz igazából egyszer ért el a kapujáig, de lövéssel nem tudta befejezni a kontrát. A végén hős lehetett volna a tizenegyes megfogásával, most nem jött össze.

Dest: 7

Többször szépen bontotta meg a védelmet a jobboldalon az amerikai fiú, az alapvonali beadásai veszélyesek voltak, Pedri lesgólja is tőle indult (és maradt végül szerencsétlenül lesen, miután Griezmannról hozzá pattant vissza a labda), úgyhogy ez egy nagyon korrekt teljesítmény volt tőle. Ha azt is hozzátesszük, hogy négy kulcspassza is volt, pedig nem nála volt a legtöbbet a labda, az még jobban hangzik – reménykedünk a hasonló folytatásban, mert jobb a jobboson, mint M. Géza.

 

 

Piqué: 6 

Elsősorban a cádizi kontráknál kellett takarítania és a labdákat összeszednie, amit jól megoldott, de a vendégek nem is nagyon tették próbára a barcelonai védelmet. Az utolsó percekre hátrányban még felment csatárnak, volt is egy helyzete, de lesen volt és a labdát is csak a kapusba lőtte jó helyzetből. Sajnos ez is jól leírja a meccset, hogy neki kell fenn partizánkodnia, hogy valahogy összekaparja a csapat a győzelmet…

Lenglet: 2

A fejpárbajait megnyerte, volt néhány szép indítása Albának a védelem mögé; amikor kellett, taktikai szabálytalanságokkal ügyesen megállította a Cádiz kontráit… Aztán a semmiből, éppen csak a 16-oson belül, de egy ártalmatlan, gólra totálisan veszélytelen szituációban képes volt a labda helyett az ellenfelét megrúgni, amivel összehozta a 11-est és a pontvesztést. Nem volt szándékos a szabálytalansága, de felelőtlen volt, nem figyelt eléggé, a szezonban pedig ez már a sokadik ilyen (nem csak) nála – látszik, hogy nem csak nincs formában, de még az önbizalma is a Mariana-árok környékén van. Ha pedig van önbizalomromboló eset, na az mindenképpen ez volt és hiába mondhatja, hogy „rúgtátok volna be a 100 helyzet egyikét srácok és akkor nincs gond”, ha nincs a hibája, kizárt, hogy ne nyert volna a csapat. Így ez most -2 pontba került.

Alba: 6

Közepes meccse volt, védekezésben nem volt mit hozzátennie nagyon, előre játékban pedig nem tudott mit hozzátenni. Egy-két jó beindulása volt, övé volt a meccs első lövése (19-cel zárt végül a csapat, ebből sikerült ugye egyet berúgni, 11-esből…), de talán azzal lehet leírni a legjobban a játékát, hogy „mindenféle lelkesedéstől mentes”. Biztos nyerni akart, de rajta (sem) látszott az az óriási akarás. Anélkül meg nehéz.

De Jong: 6

Rajta inkább látszott a lelkesedés, megvoltak a szokásos beindulásai, szerzett egy lesgólt is, de nem tudott érdemben hatással lenni a meccsre és az eredményre.

Busquets: 7

Igazából akár még érdemelhetne jobbat is: 99 sikeres passza volt (a legtöbb), több gólpassz értékű átadása volt, négy kulcspasszal összesen (szintén a legtöbb), amiket nem értékesítettek a társak, hibájára nagyon nem emlékszünk, de… De látni kell azt is, hogy ez most csak azért volt egy pozitív értelemben kiugró meccse, mert egyáltalán nem volt nyomás alatt, bőven volt ideje forgolódni, passzolgatni, amit amúgy egyre kevesebb ellenfél enged meg neki. A „felállt fal elleni kézilabdázásban” viszont már nem segít annyit a játéka, mert hiába ő a csapat Lékai Mátéja, akin keresztül megy minden támadás, lassú és passzív legtöbbször, nem mozgatja olyan sebességgel a csapatot, ami egy ilyen meccsen, felállt védelemmel szemben nem csak kellene, hanem minimum elvárás lenne. Mindenesetre ilyen meccseken, ahol annyira defenzív az ellenfél, mint a Cádiz, még akár működhet is, amit csinál, jobb helyzetkihasználással csapatszinten, de nagyobb tempójú meccseken aligha neki kéne diktálnia már az iramot. Szerettük, de kezd elmúlni…

Pedri: 7.5

Ő kapta a legmagasabb pontot, mert ő benne volt leginkább élet, játékkedv és egy kevés kreativitás. Végtelen+1 labdát szerzett vissza/segített visszaszerezni az ellenfél 16-osa környékén (a túlzás szándékos, de hát nem véletlen a dalválasztásunk sem nála), az egyikkel okosan ki is harcolt egy 11-est, amivel sikerült megtörnie a céltalan labdázgatást és volt egy les miatt meg nem adott gólja is. Nem volt kiemelkedően-elképesztően jó, de szinte csak tőle látni olyan megmozdulásokat, amik miatt megdobban a szívünk és megéri leülni meccset nézni.

Dembélé: 4

Képzeljük el azt, amikor az Xbox kontrollereden össze-vissza működik a gomb: próbálkozol, nyomkodod, nagy nehezen helyzetekbe is kerülsz, de aztán mindig a legrosszabb pillanatban sz*arakodik és minden labda túl hosszú, túl magas, túl erős, plusz a játék még akadozik is kezd, és a lövéseidet is mindig blokkolják, hiába játszol könnyű fokozaton, így semmi nem jön össze – a végén meg már a kedved is elmegy az egésztől és inkább kikapcsolod. Na, Dembélé délutánja pont ilyen volt. És így a miénk is.


Ronald Koeman magyar hangja Véber György, Dembélé szerepében Harsányi Zoltán

Messi: 6.5

Belőtte a tizenegyesét (megint), de magához képest elég tompa volt: a passzai most nem jelentettek olyan helyzeteket, mint máskor, a 8 kapura lövéséből pedig 3 ment csak kapura (ebből egy a 11-es volt), ami minden, csak nem effektív. Nem a kihagyott helyzetek miatt ikszelt a csapat, de a kihagyott helyzetek miatt nem nyert – ha csak eggyel több bemegy tőle vagy Dembélétől, legalább a három pont meglett volna.

Griezmann: 3.14

A 2020-as kiadású Griezmann délutánját láttuk: az összjáték elkerüli / az összjátékot elkerüli (a helyes aláhúzandó); ami helyzetet jelentene, ott nem tud hozzátenni és még egy gólba tartó labdát sikerült blokkolnia (a Cádiz kapuja előtt természetesen)… A statisztikák szerint 24 passza volt összesen 65 perc alatt a copfos francia támadónak, a matekosok ki tudják számolni, hogy akkor milyen gyakran ért labdába, úgy, hogy a meccs 80%-ában a csapatnál volt a labda… Nem hinnénk el, ha nem láttuk volna a meccset, hogy lehet ilyen keveset játékban lenni. De láttuk, sajnos lehet.

Pjanic: 6

Próbálkozott becsülettel abban az szűk félórában, amit kapott Koeamantól, de nem tudott se gólt lőni (volt egy méterekkel mellé lőtt labdája), se a társakat gólhelyzetbe hozni.

Braithwaite: 5

Most viszonylag több időt kapott (Pjaniccsal együtt állt be), de… tökéletesen hozta Griezmann szerepét. Csak ugye Griezmanntól többet várunk, BW-től meg ennél többet sajnos nem, aztán ha mégis sikerül neki, akkor nagyon örülünk. Ősszel, amikor rendszeresebben játszott, voltak jó meccsei és néhány gólja, de valahol azóta a góllövő cipőjét és a hatalmas lelkesedését is elhagyta, azóta csak ácsorog és futkározik, mint egy gólem. Úgyhogy most nem volt minek örülni.

Trincao: 5

Kapott bő negyedórát, miután Pedrit váltotta, aztán kb. 5-ször ért labdába.

Riqui Puig: –

Volt egy kontra, ahol, ha jobban passzol, lehet, hogy sikerül gólt szerezni – ez fájó hiba volt, egyébként viszont igyekezett szépen és volt egy lövése is, ami gólt ért volna, de társakhoz hasonlóan az ő labdája is elkerülte a kaput (centikkel). Várjuk, mikor fog sorozatban több meccset is kapni…

Mingueza: –

Eggyel növelte a pályára lépései számát, miután Dest helyett jött az utolsó 10 percre.

 

 

És hogy szavaztatok ti? Hát, túl sok szép magas pont nyilván nem érkezett – íme az átlagok több mint 900 szavazat alapján: