Visszafogott teljesítmény: Barcelona-Valladolid értékelő

A vártnál sokkal nehezebben ugyan, de a Barcelona megszerezte a 3 pontot a Valladolid ellen hazai pályán. A csapat az utóbbi időszak legvisszafogottabb teljesítményét tette le az asztalra, de pár játékos perfomanszára így sem lehetett panasz. Pontozni ezen elvek alapján szoktunk.

Nyögvenyelősen hozott kötelező győzelem – már csak egy pont a hátrány!

A kezdőcsapat:

Ter Stegen: 7

A Valladolid egyáltalán nem volt veszélytelen a katalánok kapujára, de ez a meccs nem a bravúrjairól szólt, összesen 2 védést mutatott be. Ki kell még emelni, hogy 19 passzából 17 pontos volt, 6 hosszú átadása közül csupán 2 nem talált csapattársat. Ezúttal nem ő bizonyult megmentőnek, de hozta azt, amit hoznia kellett.

Mingueza: 5

Egyértelműen a gyengébben teljesítő játékosok közé sorolandó. Öt párharcából csak kettőt nyert meg, 1 fejpárbajt vesztett, aminek eredményeként megszületett az ellenfél egyik legnagyob helyzete és kapufája egyben. Azonban 93%-os pontossággal passzolt és 10 lecsorgót is begyűjtött, a legtöbbet az egész csapatból. Finoman szólva sem nevezhetjük élete meccsének.

de Jong: 8

A tegnap mutatott játékát most sem érheti kritika, sőt. Hozta a szokás precizitást (98-ból 93 sikeres átadás, amivel az egész mezőnyt maga mögé utasította), 110 alkalommal ért a labdához, ebben a tekintetben csak Jordi Alba előzte meg.  Nagyszerűen szervezett mélységből, bejátszotta az egész pályát, kialakított 3 helyzetet, kiosztott 3 kulcspasszt és begyűjtött 4 lecsorgó labdát is. Kiemelkedett a csapatból, továbbra is az egyik legnagyobb erősség és az egyik legfontosabb játékos.

Lenglet: 8

A francia ezen az estén ismét legjobbját nyújtotta. 6 alkalommal tisztázott, ebből 5 alkalommal fejjel tette mindezt. 11 párharcot nyert meg és csak négyet veszített el. 10 légipárbajt vívott meg, 7 alkalommal sikeresen. 1 kaput találó lövést is fel tud mutatni, a támadásokba jól kapcsolódott be. Ha ezt hozná konzisztensen, akkor hosszabb távon is lehetne rá építeni.

Dest: 6

Ezen a mérkőzésen is megadta a szélességet a jobb oldalon, de annyi labdát nem kapott ( különösen az 1. félidőben ), mint korábban, 65 labdaérintéssel fejezte be a találkozót. A védekezés terén nem lehetett rá panasz és 1 helyzetet is kidolgozott. Hozta a kötelező minimumot, amit tőle el lehet várni.

Jordi Alba: 6

Próbált aktívan részt venni a támadásokban, de a pontosság nagyon hiányzott a játékából, 5 beadásából egy sem volt pontos. 3 szerelési kísérletéből csupán 1 volt sikeres, azonban 9 lecsorgót szerzett meg. Védekezésben korrektul teljesített, nem vétett kirívóan nagy hibát. Az átlagos jelzővel lehet legpontosabban leírni a performanszát.

Pedri: 6

Ezen a meccsen is nagyon hajtott, aktív volt ( 88 labdaérintés 77 perc alatt ), de nem játszott igazán jól. Az átlövési kísérletét Masip nagy bravúrral védte, kialakított 1 helyzetet, 5 hosszú labdájából 5 pontos volt, viszont 9 párharcából csak 1-et vívott meg sikerrel. Még az 1. félidő közepén túl hosszú labdát adott Griezmann-nak, aki ennek köszönhtően nem került ziccerbe. Több hibát vétett a szokásosnál. Valamikor muszáj lenne pihentetni.

Busquests: 6

Az elmúlt időszakban sokat javult, ezen mérkőzésen átlagos teljesítményt láttunk tőle. 94%-os paszpontosság kiválónak számít, habár kulcspasszt nem osztott ki és helyzetet sem dolgozott ki. Labdát azonban nem veszített, a támadóharmadban pedig a 3. legtöbb átadást ( 50-et ) hajtotta végre a csapatból. Ő is a kötelező minimumot nyújtotta.

Griezmann: 6

Griezman is azon játékosok közé tartozik, aki nem hozta az elmúlt időszakra jellemző magas színtű teljesítményt. Azt viszont nem szabad elvitatni tőle, hogy kidolgozott 2 helyzetet, adott 2 kulcspasszt is. A fejesnél nagyon nehéz dolga volt, túl sokat így sem tévesztett.

Dembélé: 8

Az első 30 percben alig volt játékban, de a második félidőre nagyon aktívvá vált. Győztes gólt szerzett ( korábban a csapat  addigi legnagyobb helyzetét ő puskázta el ), kidolgozott 2 helyzetet, 6 kapura lövést eresztett meg, amiből 3 kaput talált, ráadásul 6 sikeres cselt is végrehajtott. A támadásorban a létező összes helyen megfordult. A jól megszokott mélységi befutásai ezúttal elmaradtak, ennek ellenére az első fél órát leszámítva saját mércéjével nézve a legjobb formáját idézte.

Messi: 8

Nehéz újdonságot mondani vele kapcsolatban. 7 lövés, 5 kialakított helyzet ( ebből 1 ziccer ), 5 kulcspassz, 2/2 sikeres indítás, 86%-os passzpontosság, illetve 2 sikeres csel fűződik a nevéhez. Az összecsapás és az eredmény alakulására jelentős hatást gyakorolt pozitív értelemben, egyértelműen a kulcsjátékosok közé kell sorolni.

Cserék:

Araújo: 7

A 63. percben lépett pályára, sok dolga nem akadt, mivel a Valladolid a mérkőzés azon szakaszában alig vezetett támadást, de amit meg kellett tenni, azt megtette. Sőt, az ő fejéről került a labda Dembéléhez, szóval némi szerepet játszott a 3 pont bezsebelésében.

Braithwaite: 5

A dán játékos szintén fél órát kapott, de túl sok mindent nem tett hozzá, nem tudott hatással lenni az együttes játékára.

Trincao: 6

Nem játszott kiemelkedő szerepet ugyan, de nem szállt be rosszul. 2 alkalommal kapura lőtt, 16 átadása közül egyikbe sem hibázott bele. Korrekt teljesítményt hozott.

Moriba, Puig: –

Egyikük sem kapott túl sok időt Koemantól, Puig érezhetően energiát vitt a csapatba.

A statisztikai adatoka FotMob-ról származnak.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát