Schreuder: „Fontos meccs lesz az Atlético ellen, de nem lesz sorsdöntő”

Ronald Koeman eltiltása miatt a csapat másodedzője, Alfred Schreuder értékelt a Valencia elleni mérkőzés után és elmondta, nagyon örül a csapat fordításának és szerinte hiába játszik a csapat a listavezető Atlético ellen szombaton, az a meccs sem dönt feltétlenül a bajnoki címről.

Újra hátrányba került a csapat, de ezúttal jó volt a reakció

„Mindig csalódást jelent, amikor gólt kapunk, de ennek a meccsnek semmi köze nem volt a Granada ellenihez. Az első félidőben is jól játszottunk, aztán 0-1-nél megmutattuk a karakterünket, mert jól reagáltunk, hittünk magunkban. A végén, úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.”

A mérkőzés nehézségei

„A Valencia elleni mindig egy nehéz mérkőzést jelent. Azt gondolom, fölényben játszottunk a találkozón, és 0-1-nél nyilván nehezebb volt a dolgunk, de jól reagáltak a fiúk és ez a legfontosabb.”

Szoros a bajnokság és bárki nyerhet

„Valóban szoros lesz a bajnokság vége és ez az, amit reméltünk januárban is, hogy szorossá tehető a vége. És most itt vagyunk, nem nagyon nézegetjük az ellenfeleket, csak magunkra koncentrálunk. És igaz, hogy szoros az állás, néha mi vesztünk pontokat, néha az Atlético, a Real vagy a Sevilla, de szerintem a jövő heti sem lesz sorsdöntő, mert továbbra is 4 meccs van még összesen hátra.”

Bíznak még benne, hogy meglesz a bajnoki cím?

„Természetesen, mindenki bízik Barcelonában a játékosokban, mi is bízunk bennük és ezt láttuk is ma tőlük. Ha megnézzük mekkora hátrányunk volt az Atleticóval szemben januárban, azóta egy nagyon jó három hónapunk volt és ez a fontos. Ha jövő héten nyerünk ellenük, meg is előzzük őket.”

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

A Granada elleni pontvesztés is lehet a mérleg nyelve a végén

„Igen, de nem szabad már visszafele néznünk, minden, ami megtörtént, azon már nem tudunk változtatni, így most már előre nézünk, az Atletico elleni meccsre. Azt gondolom még így is rengeteg minden múlik továbbra is csak rajtunk.”

Az Atlético elleni meccs fontossága

„Fontos meccs lesz, de lesznek még más meccsek is. Mi csak mindig a következőre koncentrálunk, de természetesen tudjuk, hogy egy nagyon fontos meccsünk lesz az Atletico ellen.”

A csapat védekezésének javulnia kell

„Volt néhány kontralehetősége a Valenciának, de a második gólt nehéz levédekezni, az elsőt pedig egy szögletből kaptuk, ahol ter Stegent kicsit blokkolták… Igaz, hogy a Granada ellen nem védekeztünk jól és 2-3 rossz pillanat a meccsünkbe került. Beszéltünk erről a játékosokkal, hogy fontos keményen és koncentráltan védekeznünk. A labdával jól tudjuk kontrollálni a meccset, de enélkül is fontos jól védekezni, 90 percen keresztül.”