Koeman: „A szünet után három meccsünk lesz otthon, ezeket meg kell nyerni”

Bár az Atlético elleni vereséget és a csapat jobbára kilátástalan játékát csak a lelátóról nézte eltiltása miatt Ronald Koeman, a meccs után már ő nyilatkozott a sajtónak. Koeman inkább a csapat védekezésével szemben volt kritikus, pedig a helyzetek kialakítása sem ment, de bízik benne, hogy miután megerősítették a pozíciójában, a válogatott szünet alatt nyugodtan dolgozva javítani tud a csapat állapotán.

A vereség

„Az első gólnál hibáztunk, de beszéltünk róla a meccs előtt, hogyan kellene védekeznünk. A pálya közepén is követni kell az embered, mi pedig hibáztunk ebben. 0-1 után pedig minden nehezebb már. Elöl nem mondom persze, hogy tiszta helyzeteket alakítottunk ki. Képesek voltunk veszélyt okozni, de 0-2 döntő volt. Coutinho szépíthetett volna, de nem sikerült.”

A hibák a góloknál

„Nem hagyhatunk ekkora területet, amikor labdát vesztünk. Ha négy védővel játszunk, a két középső embert fog, de ekkor a középpályáról is követni kell az embert, Nicónak kellett volna most. Talán már érthető, miért játszunk olykor 3 védővel.”

Piqué szerint három órán keresztül is játszhattak volna, hogy gólt lőjenek…

„Elmondtam én is, hogy kevés helyzetet teremtettünk, de nem könnyű, ha az Atleticónak lehetőségeket kínálunk. Több területet kell nyitnunk, de hiányoznak még játékosaink. Sokat játszottunk középen, de ők nagyon erősek ott, ezért kellett volna több területet nyitni, hogy lehetőségünk legyen, ha pedig sikerül 2-3-at, akkor abból be kell találni.”

A sérültek

„Amint mindenki egészséges lesz, jobbak leszünk. Az Atletico más helyzetben van, a mi keretünk nem elég mély.”

Van megoldás a javulásra a sérültek visszatérésén túl is?

„Van megoldás, de nem máról holnapra, ez nem olyan. Dolgozni kell, időt kell adni és emellett remélni, hogy mindenki felépül.”

Laporta megerősítette a pozíciójában

„Beszéltünk telefonon előző éjjel és beszéltünk reggel, a klubról és több dologról is, és legalább most minden tiszta. Szép munka ez a részéről, mert ha valami nem egyértelmű, nehéz úgy dolgozni. Kértem, hogy tisztázzuk a helyzetet, hogy tudjam én is és a csapat is, hogy állunk. Most tudjuk, hogyan megyünk tovább mától kezdve, de normális számomra, hogy eredményeket követelnek.”

A hét közepén még a menesztéséről szóltak a hírek

„Hogy mi történt, azt az elnöktől kell megkérdezni. Én elmondtam már a saját verziómat, hogyan látom a dolgokat. Reménykedem és bízom benne, hogy javulni fogunk. Olyan játékosaink hiányoznak, amilyenekkel most nem rendelkezünk, középpályások játszanak a széleken. Nem tudtuk eddig azt játszani, amit akarunk…”

A támogatás időzítése

„Jöhetett volna korábban, talán, de meg kell köszönni neki, hogy most nyugodtabb lehet a légkör.”

Lesz nyugodtabb légkör?

„Az eredményektől függ. A szünet után lesz három meccsünk otthon, Valencia, Kijev, Real Madrid, ezeket meg kell nyernünk. Nagy reményeket fűzök hozzá, mert lesz két hetünk [készülni]. Ma nem kockáztattuk Alba játékát, hogy két hét múlva játszhasson, remélem Ansu is jobb állapotban lesz addigra, remélhetőleg Kun és Dembélé is közel lesz a visszatéréshez. Ők nagyszerű játékosok, mások, szükségünk van rájuk. És ki kell javítanunk a hibáinkat, nem hagyhatunk ekkora területeket az ellenfélnek.”

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!