A Xavi-éra első idegenbeli mérkőzése következik

Villarreal-Barcelona előzetes

Szombat este az FC Barcelona a Villarreal együtteséhez látogat a La Liga tizenötödik fordulójában. Ez lesz Xavi Hernández harmadik meccse a Barça kispadján. Az első találkozót, az Espanyol elleni városi rangadót 1-0 arányban sikerült megnyerni, a Benfica ellen azonban csupán egy gólnélküli döntetlent értek el.

Már az első két összecsapáson láthatóak voltak Xavi elképzelései, de a játék érthető módon még nem teljesen forrott ki. A csapat sokkal magasabban, intenzívebben és hatékonyabban támadott le, a szélsők befelé törtek, a nyolcasok magasabban helyezkedtek. Mindkét meccsen a katalánok játékban felülmúlták ellenfelüket, de akcióból nem sikerült gólt szerezni. Nagyon hiányoznak olyan játékosok, akik szélességet és mélységet adnának a csapatnak, Ansu Fati és Dembélé rendszeres játéka mindenképpen segítséget jelentene ezen problémák megoldásában. A helyzetkihasználás továbbra is komoly gondot jelent, ezen is javítani kellene.

A Villarreal csupán a tabella tizenkettedik helyét foglalja el tizenhat ponttal, ami mindenképpen csalódás lehet számukra. A Bajnokok Ligájában az utolsó forduló előtt hét ponttal a második helyen állnak. Ebben az idényben a tizennyolc tétmérkőzésük közül csak ötöt nyertek meg és ugyanennyit veszítettek el. A támadóharmadba nagyszerűen tudják eljuttatni a labdát, ott viszont már elfogy a tudomány. Az egyik legfontosabb játékosuk, Gerard Moreno sérült, kreativitást pedig csak Danjuma képes vinni a támadásokba. Morenón kívül minden egyes játékosára számíthat a vezetőedző, Unai Emery.

Ami a vendégek hiányzóit illeti, ők négyen vannak: Pedri, Ansu Fati, Braithwaite és Agüero nincs bevethető állapotban. A két együttes egymás elleni mérlegét tekintve jobban állnak a katalánok: Az előző tíz találkozón nyolc Barça siker mellett kettő döntetlen született. A vendégek utoljára 2008 márciusában gyűjtötték be a három pontot. A legutóbbi összecsapás alkalmával a Barcelona nyert 1-2 arányban.

Griezmann-dupla: újabb fontos három pont a zsebben!

A kezdőcsapatot illetően nem érdemes sok/komoly változásra számítani. A csapat kapusa minden bizonnyal Ter Stegen lesz. A védelmet vélhetően Jordi Alba, Piqué, Eric García és Araújo fogják alkotni. A középpályán valószínűleg Busquets, Frenkie de Jong és Nico González fog kezdeni. A támadósorban Memphis és Gavi mellett a jobb oldali szélső személye az igazi kérdés, Ilias, Abde vagy Demir is kezdhet.

Dembélé ugyan játszott a Benfica ellen, de beismerte a meccs után Xavi, hogy sérülten tette, még nem épült fel teljesen a sérüléséből, ezért nem várható, hogy jelentős szerepet kapjon Villarrealban. Abda és Ilias viszont a múlt hétvégéhez hasonlóan újra bevethetők, hiszen nem BL-mérkőzésről van szó.

Villarreal – FC Barcelona
La Liga, 15. forduló
21.00
Villarreal, Estadio de la Cerámica
Vezeti: 
Cesar Soto Grado

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol, Pau Torres, Estupinan – Trigueros, Capoue, Parejo – Yeremy Pino, Dia, Danjuma

Barcelona: Ter Stegen – Araújo, Piqué, Eric García, Alba – Busquets, Frenkie de Jong, Nico González – Gavi, Memphis, Abde