Busquets: „Nagyobb türelemmel kellett volna játszani”

Xavival ellentétben nem a mérkőzés lezárásának hiányát említette a legnagyobb gondnak Sergio Busquets, hanem hogy nem volt elég türelme, a kiállítás után pedig lehetősége a csapatnak, hogy labdatartással védekezzen.

A mérkőzés

„A második félidőben, különösen a bekapott gólnál, többet kellett volna, hogy nálunk legyen a labda, oldalakat váltsunk, várni az üres területeket és a helyzeteket. Igaz az is, hogy arra kényszerítettek minket, hogy gyorsan támadjunk, mert letámadtak minket, gyakorlatilag embert fogtak. Amikor túljutottunk ezen, rengeteg területünk volt, 3-3-ban is mehettünk, de nem kellett volna ilyen gyorsan befejeznünk az akciókat.”

A kiállítás

„Megbonyolította a meccset a kiállítás, teljesen megváltoztatta a játékot és innen nehéz volt már, hogy nálunk legyen a labda, főleg, hogy a gól előtt kettővel kevesebben voltunk, mert Danit ápolni kellett. Kár a pontvesztésért.”

Hiányzott a türelem

„Több türelem kellett volna, hosszabb labdabirtoklások, hogy lefárasszuk őket. Ők csak azt akarták, hogy menjen az adok-kapok elöl-hátul, mert vesztésre álltak.”

***