Egy győzelemnyire a BL indulástól: Betis-Barcelona előzetes

Szombat este az FC Barcelona a Real Betis együtteséhez látogat a La Liga 35. fordulójában. A katalánoknak azért fontos ez a mérkőzés, mert győzelem esetén bebiztosítanák a Bajnokok Ligája szereplést a következő szezonra, illetve a második hely megszerzése felé is tennének egy újabb lépést. Ugyanakkor az ötödik Betis sem fog feltett kézzel játszani, mert számukra is a BL indulás kivívása a cél.

Négy körrel a vége előtt a következőképpen néz ki a spanyol bajnokság élmezőnye a már bajnok Real Madrid mögött: a Barcelona 66, a Sevilla 64, az Atlético Madrid 61, a Betis 58, a Real Sociedad pedig 56 ponttal rendelkezik. Két hazai bajnoki vereséget követően az előző fordulóban már nyert a Barça a Camp Nouban, méghozzá 2-1 arányban a Mallorca ellen. A támadójáték egyértelműen jobban nézett ki a korábbi meccsekhez képest, a védekezés azonban nem mindig volt az igazi, azonban a legfontosabb célt teljesítette a csapat azzal, hogy bezsebelte a három pontot és megtartotta a második helyét. Xavi Hernández öt játékosára nem számíhat: Piqué, Sergi Roberto, Pedri, Nico González, illetve Dest sérülés miatt nem tud pályára lépni.

A Betis egy támadó szellemben futballozó együttes, a negyedik legtöbb gólt szerezte a Ligában, szeret kezdeményezni és labdát birtokolni. Következésképpen kulcsfontosságú, hogy melyik csapat tudja inkább rákényszeríteni az akaratát a másikra, ráadásul mivel a sevillaiak is a Bajnokok Ligája indulás kiharcolására hajtanak, ezért számukra is komoly téttel bír a találkozó. A három egység megszerzése esetén pontszámban beérnék az Atléticót, ha a Matracosok vereséget szenvednének a Real Madrid ellen. Manuel Pellegrini együttese az előző három bajnoki fordulóban csupán két pontot gyűjtott, viszont tizenegyesekkel megnyerték a Copa del Rey döntőjét a Valencia ellen, így a hangulat nem rossz. Pellegrini az összecsapás előtt egyébként elmondta, kaptak kimenőt a játékosok lazítani, de biztos benne, hogy ez csak jó hatással lesz a csapat harci kedvére. A hazaiaknál két játékos, Montoya és Camarasa nincs bevethető állapotban, szóval majdnem teljes kerettel készülnek.

A két együttes egymás elleni mérlegét tekintve a gránátvörös-kékek állnak jobban: az előző tíz mérkőzésen hét alkalommal ők diadalmaskodtak, kettő Betis siker, és egy döntetlen született még. Ebben az idényben a bajnokság 16. körében találkoztak a Camp Nouban, ahol a sevillai gárda győzött 0-1 arányban.

Gyenge támadójáték, vereség a Betis ellen

Ter Stegen gyomorproblémák miatt pénteken nem edzett a csapattal, szóval nem biztos a helye a kezdőben. Ha nem tudja vállalni a játékot, akkor Neto lesz a Barcelona kapusa. A védelmet minden bizonnyal Dani Alves, Araújo, Eric García, illetve Jordi Alba alkotja majd. A középpályán sem várható meglepetés, Busquets mellett Gavi és Frenkie de Jong kezdhet. A támadósorban arra van a legnagyobb esély, hogy Ferrán Torres, Aubameyang, illetve Dembélé játszik majd, de Memphis Depay a Mallorca ellen nyújtott jó teljesítménye miatt akár ki is szoríthat valakit közülük.

Real Betis – FC Barcelona
La Liga, 35. forduló
Sevilla, Benito Villamarín
21.00
Vezeti: 
Antonio Mateu Lahoz

Barcelona: Ter Stegen – Alves, Araújo, Eric, Alba – Frenkie de Jong, Busquets, Gavi – Dembélé, Aubameyang, Ferrán

Betis: Bravo – Sabaly, Pezzella, Bartra, Álex Moreno – Guido Rodriguez,  William Carvalho – Canales, Fékir, Juanmi – Borja Iglesias