Quique Sánchez Flores: „A Getaféban szeretném folytatni”

Quique Sánchez Flores, a Getafe edzője a hazai pályán a Barcelona ellen elért 0-0 után értékelte a mérkőzést. A La liga utolsó előtti fordulójában mindkét csapat számára előnyös volt a döntetlen, a Getafénak a bennmaradást, a Barcelonának a második helyet jelentette. Quique azonban elhárította azt a kérdést, hogy a felek előre megállapodtak volna az előnyös eredményben. Az edző nagy sikernek tartja, hogy a téli hullámvölgy után sikerült közösen elérniük a célt, hogy jövőre is a La Ligában szerepelhessenek.

Mit jelent az állandóság Quique számára?

„Én számítok ebben a legkevésbé. Az a fontos, hogy mit jelent ez a klubnak, a szurkolóknak és a játékosok számára. Szívósak és összetartóak voltunk, hogy megváltoztassunk egy helyzetet. Megmutattuk, hogy képesek vagyunk rá, és sokat tanultunk a szezon során. Nagy boldogságot érzek egy olyan szezon után, amelyben sok volt a buktató és a mély hullámvölgy. Nagyon keményen és következetesen dolgoztunk. Egy nagyon kis csapat küzd a nagyok között oly sok szezonon keresztül. A mai egy nagyon szép nap volt. Gratulálok mindenkinek a Getafénál.”

Ez folytatódik a következő szezonban is?

„Vannak dolgok, amiket pénzzel nem lehet megvásárolni, és vannak személyes motivációk, amelyeken nem akarsz változtatni. Ilyen akarok maradni, mint amilyen vagyok, egy vidéki pali, aki ha ép leteszi a lantot, hazamegy, hogy a családjával lehessen. Csak erre vágyom, hogy itt legyek, és a családom körében. Persze csak akkor, ha a Getafe-ban folytathatom, de nem hiszem, hogy ez probléma lesz.”

Zavarja Önt, ha szóbeszéd tárgya, hogy a mérkőzés eredménye előre megbeszélt volt?

„Hat kapura lövés volt a csapat részéről. Abszolút csak magunkra számíthattunk, és ezért játszottuk azt a játékot, amit kigondoltunk, hogy játszanunk kell.”

Tudta a többi mérkőzés eredményét?

„Betiltottam, hogy erről beszéljünk. Ezt a tájékoztatást a félidőben ugyan megadták a kivetítőn, de nem akartam, hogy ez elterelje a figyelmemet. Ez egyéni dolog, én inkább befutottam az öltözőbe.”