Xavi: „A második hely gazdasági szempontból fontos volt”

"Novemberben előre aláírtuk volna ezt"

Vasárnap este a Barcelona gólnélküli döntetlent játszott a Getafe otthonába, Xavi Hernández mérkőzést követő nyilatkozata az elmúlt hetekben megszokott forgatókönyv szerint alakult, szóba került az immáron bebiztosított második hely, a klub anyagi helyzete, és Riqui Puig jövője is. 

Xavi ismét elmondta, hogy elégedett azzal, ahogy a szezont befejezte a Barça, főleg annak tükrében, ahogy novemberben állt a klub a bajnokságban, akkor a második helyet bárki aláírta volna. Tisztában vannak a klub helyzetével, elemezték az elmúlt hat hónap történéseit, és tudják, mit kell tenniük ahhoz, hogy jövőre versenyképesek legyenek.

Nem a döntetlenért mentek Madridba

A katalán edző szerint csapata úgy ment fel a pályára, hogy meg akarja nyerni a mérkőzést, és bár domináltak, hiányzott a hit, hogy ez sikerüljön, nem tudtak nagy helyzeteket kidolgozni. „Az igaz, hogy tisztában voltunk a többi eredménnyel, és egy bizonyos ponton túl már arra gondol az ember, hogy a döntetlen is elég. A döntetlennel megszereztük a második helyet, ezzel elértük a hátralévő céljainkat. Ez most gazdasági szempontból volt fontos.” 

Miért nem játszott Dembélé?

„Amit láttam, amit a mérkőzés kívánt, illetve Dembélé korábban tett erőfeszítéseit, a rá eső terhelést figyelembe véve döntöttem emellett a kezdő mellett.”

Szeretné-e, hogy Riqui maradjon?

„Meglátjuk. Ismerjük a helyzetét, a vezetőség, Mateu, Jordi is. És tisztában kell lennünk a gazdasági helyzetünkkel is. Arra kell törekednünk, hogy versenyképesek legyünk.”

Van-e esély a La Ligát megnyerni jövőre?

„A gazdasági helyzetünkön fog múlni. Ha az rendben lesz, optimista leszek.”