Memphis: „Gyerekkoromban az utcán tanultam meg ezeket a cseleket”

A Barça hazai pályán jó játékkal nyerni tudott a La Liga hatodik fordulójában az Elche ellen. Meglepetésre Memphis Depay bekerült a kezdőbe, és a bizalmat góllal hálálta meg. A 3-0-ra megnyert találkozó után nyilatkozott a holland csatár. Memphis hangsúlyozta, hogy több ritmusra van szüksége, és ha valaki keveset játszik, nehéz belejönnie a játékba, de ugyanúgy fog tovább dolgozni, mint eddig.

A holland támadó az Elche elleni győzelem után elmondta, hogy „jó úton járunk, fontos, hogy folyamatosan mérkőzéseket nyerjünk. A Bayern elleni vereség ellenére meg vagyunk győződve arról, hogy jól csináljuk a dolgokat, és ennek a szellemiségnek folytatódnia kell. A mentalitásunk jó, és ez erőt ad nekünk. Több gólt is szerezhettünk volna, de elégedett vagyok”.

A csatár, aki nagyszerű egyéni megmozdulás után lőtte a Barcelona második gólját, kifejtette: „Örülök a gólszerzésnek. Amikor lehetőségem adódik, igyekszem segíteni a klubnak és a csapatnak. Tudom, mire vagyok képes, és ezt az edzéseken is megmutatom. Örülök a lehetőségnek, ami adódott, hiszen nem sok percet kapok ebben a szezonban, de továbbra is ugyanúgy fogok dolgozni, mint eddig. Gólszerző vagyok, és szeretek gólt lőni„.

A kapu előtti csellel kapcsolatban elmondta, hogy „megtanultam az utcán játszani, és ott fejlesztettem ki ezeket a készségeket. Sok variációs lehetőség van a zsebemben„. Memphis elismerte, hogy „több ritmusra van szükségem, mert amikor keveset játszol, nehéz elkapni a fonalat, de továbbra is pozitív. Most lehetőségem lesz a holland csapattal játszani, majd visszatérni és segíteni a Barcelonát”.

Kiemelte, hogy Lewandowskival és Dembélével is nagyon jól megérti magát. A lengyelről úgy nyilatkozott, hogy „intelligens játékos, és örülök, hogy vele és Dembélével játszhattam„.