Piqué: „Ez nem búcsú, mert visszajövök. Itt születtem, és itt is fogok meghalni”

A Barça hazai pályán 2-0-ra nyert az Almería ellen a La Liga 13. fordulójában, de a mérkőzés leginkább Piqué visszavonulásáról szólt. Xavi Hernandez a 85. percben lecserélte Piquét, hogy méltó ünneplésben részesülhessen, de ezzel még nem ért véget a megemlékezés. A találkozó végén a játékostársai többször a magasba dobálták, egy rövid videót is vetítettek Piqué életútjáról, és nem maradhatott el a rögtönzött beszéd sem. Piqué utoljára még a pálya szélén körbe sétált, és elbúcsúzott a szurkolóktól, akik mindvégig helyben maradtak, és együtt ünnepelték Piqué sokéves pályafutását.

Gerard Piqué elérzékenyült a Camp Nou pályáján, sírás nélkül nem tudta elmondani beszédét, amikor az Almería elleni mérkőzés végén a mikrofonhoz lépett.  „Először is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, mert ha nem teszem, még elfelejtem. A csapattársaimnak, a személyzetnek, az orvosoknak, a gyógytornászoknak, az edzőteremben dolgozóknak, a mindenkinek, akik annyi éven át segítettek nekem nap mint nap. A Barcelona elnökségének és a Culéknak…„.

https://twitter.com/i/status/1589032769010958337

Majd hozzátette: „Annyi szerelem és szenvedély, amely létrejött a Barcelona és köztem, azt hiszem, ideje hagyni egy kis levegőt, egy kis szünetet is. És meg vagyok győződve arról, hogy a jövőben még visszajövök, ismét itt leszek. Ez nem búcsú. 17 éves koromban elmentem (Manchester Unitedbe – a szerk.), mert úgy éreztem, hogy abban a pillanatban arra van szükségem, új impulzusokra. A nagyapám már születésemkor taggá tett a Barçában. Én itt születtem, és itt is fogok meghalni.