Xavi: „Első helyen várjuk a szünetet”

A közel egy órát emberhátrányban játszó Barcelona hátrányból fordítva, 2-1-re nyerte meg a világbajnokság előtti utolsó bajnoki mérkőzést az Osasuna vendégeként. Győzelmével már biztos, hogy a világbajnokság ideje alatt a katalán csapat lesz a tabella első helyén. Xavi a mérkőzést követően bravúros fordításról, csapategységről és Piqué félidei kiállításáról is beszélt.

A mérkőzés

„A félidőben azt mondtam nekik, hogy legyen hitük. Kihasználtuk a helyzeteket, türelmesek voltunk. Ez a bátorság, a hit és a család győzelme. Az öltözőben ünnepeltünk. Nagyon büszke vagyok a mai csapatra. Ezen a mérkőzésen mutattuk az eddigi egyik legkomolyabb érettséget. Ez egy óriási győzelem, de még túl korai lenne azt mondani, hogy ezzel megnyertük a bajnokságot”.

Játékvezető

„Úgy érezzük, hogy igazságtalanság ér bennünket. Voltak nagyon igazságtalan döntések. Minden ellenünk volt, a bekapott gól, amit szabálytalanság előzött meg, Lewandowski kiállítása kérdéses… de van hitünk, karakterünk… csapatként nagyon jók voltunk. A hitem átragadt a játékosokra. Ez a győzelem egy igazi kincs”.

Bajnokság

„A csapat javul, fejlődik. Egy éve kezdtük a munkát és a csapat tovább fejlődik. A játékosok nyerni akarnak. Öt pont a lemaradása a Real Madridnak, akik egy meccsel kevesebbet játszottak. Első helyen várjuk a szünetet”.

Piqué

„Számoltam vele. Christensennek meccshiánya van, Ericnek fájdalmai vannak… úgy terveztem, hogy játszani fog, de kiállították a pillanat hevében. Úgy éreztük, hogy igazságtalanság ér minket, erre reagált ő és a többiek is”.

Ferrán Torres

„Bízom benne. Erős, jól mozog üres területre, és rengeteget dolgozik a pályán. Alázatos, szorgalmas, hisz önmagában, és én is hiszek benne”.

Frenkie de Jong

„Nagyon jól tud alkalmazkodni a középhátvéd poszthoz a képességeinek köszönhetően”.

Világbajnokság

„Bízom Luis Enrique-ben. Ő egy nagyon elismert edző. Tetszenek az elképzelései”.

***